Καλαμάτα: Έκλεισαν, για μία ώρα, τον δρόμο του αεροδρομίου οι αγρότες της Μεσσηνίας

Στην κατάληψη του εθνικού δρόμου Καλαμάτας – Μεσσήνης, στον κόμβο του αεροδρομίου προχώρησαν, για μία ώρα, οι αγρότες της Μεσσηνίας όπως είχαν προαναγγείλει όταν συγκεντρώθηκαν με τα τρακτέρ τους στην πλατεία της Καλαμάτας. Οι αγρότες αποχώρησαν για να συνεδριάσουν στο μπλόκο της Μεσσήνης, σχετικά με τις επόμενες κινήσεις τους.

Καλαμάτα: Έκλεισαν, για μία ώρα, τον δρόμο του αεροδρομίου οι αγρότες της Μεσσηνίας

Πέντε τρακτέρ επιχείρησαν να κλείσουν και τον αυτοκινητόδρομο του Μωρέα ωστόσο εκεί υπάρχει δύναμη της αστυνομίας και αποχώρησαν.

Καλαμάτα: Έκλεισαν, για μία ώρα, τον δρόμο του αεροδρομίου οι αγρότες της Μεσσηνίας

Σε συνεργασία με την ομοσπονδία αγροτοκτηνοτροφικών συλλόγων Μεσσηνίας καθώς και την πανελλαδική επιτροπή μπλόκων εκατοντάδες αγρότες με τα μηχανήματα τους μπήκαν στην Καλαμάτα γύρω στις 12 το μεσημέρι. Είχαν προηγηθεί προσυγκεντρώσεις σε πολλές περιοχές της Πυλίας, της Τριφυλίας και της Μεσσήνης.

Η κατάρρευση στις τιμές του ελαιολάδου που η τιμή παραγωγού ίσα που καλύπτει το κόστος παραγωγής , οι αποζημιώσεις από την κλιματική αλλαγή που δεν προβλέπονται από τον ΕΛΓΑ και η αλλαγή του κανονισμού του , το υψηλό ενεργειακό κόστος αλλά και η θανάτωση ζώων λόγω της πανώλης είναι μερικά από τα αιτήματα τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος