Καλαμάτα: Εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Τη Δευτέρα (11 Δεκεμβρίου 2023), ώρα 19.00 στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμάτας, με πρωτοβουλία της Πειραματικής Σκηνής και σε συνεργασία με το σύλλογο εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την Ένωση Συλλόγων Γονέων Καλαμάτας και με τη στήριξη της Φιλαρμονικής διοργανώνει εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τα δικαιώματα του παιδιού.

Η εκδήλωση αφιερώνεται σε δύο σημαντικές προσωπικότητες που πρόσφεραν όλη τους τη ζωή και το έργο τους στα παιδιά.

Αναλυτικά:

  1. Η Δρ. Λίλα Γκλεγκλέ, κοινωνιολόγος, ιστορική αναλύτρια και συγγραφέας θα μιλήσει για τη ζωή και το έργο του Πολωνού παδίατρου, παιδαγωγού και συγγραφέα Γιάνους Κόρτσακ, ο οποίος είναι ο συντάκτης της χάρτας του ΟΗΕ για τα δικαιώματα του παιδιού. Μια σημαντική προσωπικότητα που αφιέρωσε όλη του τη ζωή γράφοντας βιβλία για την παιδαγωγική. Φρόντισε για τη σωστή και καινοτόμα ανατροφή των παιδιών, ιδιαίτερα των παιδιών του πολέμου και έδωσε και τη ζωή του μαζί με τα 200 ορφανά του ορφανοτροφείου του στα στρατόπεδα του θανάτου.
  2. Η πρόεδρος της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας Λέττα Πετρουλάκη, θα μιλήσει για τη συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Άλκη Ζέη για τα 100 χρόνια από τη γέννησή της και για το έργο της αφιερωμένο σε όλα τα παιδιά. Ιδιαίτερα θα μιλήσει για τη σχέση της με το έργο του Γιάνους Κόρτσακ “ΜΑΤΙΑΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ”, “τα παιδιά στην εξουσία, οι μεγάλοι στα σχολεία”, του οποίου έκανε ελεύθερη θεατρική διασκευή με προτροπή της Ξένιας Καλογεροπούλου για να γίνει παράσταση σε μεγάλα θέατρα όπως το ΚΘΒΕ, το θέατρο ALPHA, αλλά και σε πολλά σχολεία και συλλόγους με μεγάλη επιτυχία.
  3. Η θεατροπαιδαγωγός, σκηνοθέτης Γιώλικα Πουλοπούλου θα μιλήσει για το βιβλίο του Γιάνους Κόρτσακ ΜΑΤΙΑΣ Ο ΠΡΩΤΟΣ και τη θεατρική διασκευή της Άλκης Ζέη. Θα εξηγήσει το νόημα του έργου και το σκεπτικό που την ώθησε να το προτείνει για να το ζωντανέψει η εφηβική θεατρική ομάδα της Πειραματικής Σκηνής στη θεατρική Σκηνή του Αμφιθέατρου του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας, αρχές Ιανουαρίου, μέσα στις διακοπές. Ένα έργο αφιερωμένο στα παιδιά για να παιχτεί από παιδιά.
Καλαμάτα: Εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Αφίσα εκδήλωσης για την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος