Καλαμάτα: Εκδήλωση για το Χ. Ρηγανά στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μικρού μήκους Καλαμάτας, τιμώντας τον Χρήστο Ρηγανά, οργανώνει την Πέμπτη (26 Ιανουαρίου 2023 ) στις 7.00 μ.μ., μια βραδιά αφιερωμένη στον κορυφαίο Καλαματιανό γλύπτη με αφορμή την πρόσφατη βράβευσή του με το Αριστείο από την Ακαδημία Αθηνών, τιμή μεγάλη για τον ίδιο και την πόλη.

Έργα του Χρήστου Ρηγανά κοσμούν 20 και πλέον πλατείες πόλεων της Ελλάδας μετά από Πανελλήνιους Διαγωνισμούς καθώς και τον θεσμό των Συμποσίων Γλυπτικής. Ο ίδιος επί χρόνια φιλοτεχνεί τα βραβεία του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, καθώς και του νεοσύστατου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους Καλαμάτας.

Με αυτό το τρόπο το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μικρού μήκους Καλαμάτας θέλει να τιμήσει τον Χρήστο Ρηγανά για την μεγάλη προσφορά του στο Φεστιβάλ και στην Ελλάδα ολόκληρη και να γιορτάσει με προ-φεστιβαλική εκδήλωση την έναρξη του φεστιβάλ, στο στέκι τού Κέντρου Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας (Κουτσομητοπούλου 6), όπου θα εκτεθούν επιλεγμένα έργα του.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο δημοσιογράφος Χρήστος Κοτσωνής, θα προβληθεί ένα ντοκιμαντέρ για το έργο του με τίτλο “Χρήστος Ριγανάς – Της σμίλης γραφήματα” σε σκηνοθεσία Κλεώνης Φλέσσα. Παράλληλα θα απαγγελθούν και κάποια από τα καινούργια ποιήματά του από την Ισμήνη Γυφτάκη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος