Καλαμάτα: Εκδήλωση από τη Φ.Ο.ΚΑΛ

Η Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας ( Φ.Ο.ΚΑΛ ) πραγματοποιεί εκδήλωση την Παρασκευή (23 Ιουλίου) με φιλοξενούμενη την χορογράφο κα. Αθανασία Κανελλοπούλου, η οποία θα μιλήσει για το έργο της, NADJA – WHO AM I ?, στον κήπο (ανοιχτός χώρος) του καφέ Κούνιες( Αμφείας 22, Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας), στις 21.00, παρουσία των μελών της Φωτογραφικής Ομάδας Καλαμάτας, αλλά και του κοινού που τυχόν ενδιαφέρεται για την εκδήλωση.

Η Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας σε συνεννόηση με την καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού, κα. Λίντα Καπετανέα οργάνωσε την εκδήλωση με την κα. Αθανασία Κανελλοπούλου, δημιουργό του έργου NADJA – WHO AM I ?, που επιχειρεί μια καταβύθιση στον γυναικείο ψυχισμό, έχοντας ως πηγή έμπνευσης την φωτογράφο Φραντσέσκα Γούντμαν.

Η Φραντσέσκα Γούντμαν ήταν μια Αμερικανίδα φωτογράφος, από τις πιο ενδιαφέρουσες και ιδιαίτερες μορφές στην ιστορία της φωτογραφίας του 20ού αιώνα, γνωστή για τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες της που παρουσιάζουν είτε την ίδια είτε μοντέλα.
Η δουλειά της συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί αντικείμενο πολύ θετικής κριτικής και προσοχής, χρόνια μετά το θάνατό της σε ηλικία 22 ετών, το 1981. Το ίδρυμα που έφτιαξαν οι γονείς της στην μνήμη της έχει στην διάθεση του περίπου 10000 αρνητικά.

*Το NADJA – WHO AM I? της χορογράφου Αθανασίας Κανελλοπούλου, μία ονειροπόληση πάνω στο έργο της Αμερικανίδας φωτογράφου Φραντσέσκα Γούντμαν, παρουσιάζεται σήμερα Πέμπτη 22/7/ στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ