Καλαμάτα: Εκδήλωση από τη Φ.Ο.ΚΑΛ

Η Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας ( Φ.Ο.ΚΑΛ ) πραγματοποιεί εκδήλωση την Παρασκευή (23 Ιουλίου) με φιλοξενούμενη την χορογράφο κα. Αθανασία Κανελλοπούλου, η οποία θα μιλήσει για το έργο της, NADJA – WHO AM I ?, στον κήπο (ανοιχτός χώρος) του καφέ Κούνιες( Αμφείας 22, Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας), στις 21.00, παρουσία των μελών της Φωτογραφικής Ομάδας Καλαμάτας, αλλά και του κοινού που τυχόν ενδιαφέρεται για την εκδήλωση.

Η Φωτογραφική Ομάδα Καλαμάτας σε συνεννόηση με την καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού, κα. Λίντα Καπετανέα οργάνωσε την εκδήλωση με την κα. Αθανασία Κανελλοπούλου, δημιουργό του έργου NADJA – WHO AM I ?, που επιχειρεί μια καταβύθιση στον γυναικείο ψυχισμό, έχοντας ως πηγή έμπνευσης την φωτογράφο Φραντσέσκα Γούντμαν.

Η Φραντσέσκα Γούντμαν ήταν μια Αμερικανίδα φωτογράφος, από τις πιο ενδιαφέρουσες και ιδιαίτερες μορφές στην ιστορία της φωτογραφίας του 20ού αιώνα, γνωστή για τις ασπρόμαυρες φωτογραφίες της που παρουσιάζουν είτε την ίδια είτε μοντέλα.
Η δουλειά της συνεχίζει μέχρι σήμερα να αποτελεί αντικείμενο πολύ θετικής κριτικής και προσοχής, χρόνια μετά το θάνατό της σε ηλικία 22 ετών, το 1981. Το ίδρυμα που έφτιαξαν οι γονείς της στην μνήμη της έχει στην διάθεση του περίπου 10000 αρνητικά.

*Το NADJA – WHO AM I? της χορογράφου Αθανασίας Κανελλοπούλου, μία ονειροπόληση πάνω στο έργο της Αμερικανίδας φωτογράφου Φραντσέσκα Γούντμαν, παρουσιάζεται σήμερα Πέμπτη 22/7/ στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας, στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος