Καλαμάτα: Εκδήλωση αφιερωμένη στον Κ. Παλαμά από την Ε.Μ.Σ.

Η Ένωση Μεσσήνιων Συγγραφέων, με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Ποίησης 2023 θα πραγματοποιήσει εκδήλωση αφιερωμένη στον Κωστή Παλαμά με τίτλο: «Κωστής Παλαμάς: η ασάλευτη ζωή του καιρού του και του καιρού μας». (80 χρόνια από τον θάνατο του ποιητή 1943-2023).

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου και με ελεύθερη είσοδο το βράδυ της Κυριακής (19 Μαρτίου 2023) στις 7.00 μ.μ. στο αμφιθέατρο του Εργατικού Κέντρου Καλαμάτας.

Στο α΄ μέρος της εκδήλωσης ο λογοτέχνης και μέλος της Ε.Μ.Σ. Άγγελος Λάππας θα παρουσιάσει την πνευματική φυσιογνωμία του Κ. Παλαμά με τίτλο: «Κωστής Παλαμάς: ο Εθνικός Ποιητής και πνευματικός ηγέτης, σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς».

Στο β΄ μέρος της εκδήλωσης εκ μέρους του ιδρύματος «Κωστής Παλαμάς» ο καθηγητής του ΕΚΠΑ Νικόλαος Καλοσπύρος θα αναπτύξει το θέμα: « 5+1 λόγοι μελέτης της Ασάλευτης Ζωής».

Στη συνέχεια η μέτζο σοπράνο Έλενα Μαραγκού και η Μαρία Παπαπετροπούλου στο πιάνο θα αποδώσουν αποσπάσματα από την Ασάλευτη Ζωή του Παλαμά, τα οποία συνέθεσε και βραβεύτηκε γι’ αυτά σε Πανελλήνιο διαγωνισμό η Καλαματιανή συνθέτρια Ισμήνη Μπεκ.

Τα ομόλογα ποιήματα θα απαγγείλει ο ηθοποιός Αλέκος Κολλιόπουλος. Η δημιουργία και η προβολή του οπτικού υλικού είναι από την ειδ. γραμματέα της Ε.Μ.Σ. Μαρία Νταλλή και συντονίζει η πρόεδρος της Ε.Μ.Σ. Αντωνία Παυλάκου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος