Καλαμάτα: Εκδηλώσεις και δράσεις της Πειραματικής Σκηνής για τον Νοέμβριο

Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας συνεχίζει τις παράλληλες εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας διοργανώνοντας παραστάσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια θεατρικής κούκλας.

– Θεατρική παράσταση κούκλας

Το Σάββατο (5 Νοεμβρίου 2022) στις 20.00 στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής η ταλαντούχος νέα κουκλοπαίκτρια Νικολέτα Βασιλοπούλου παρουσιάζει με τη στήριξη της Πειραματικής Σκηνής, την παράσταση κούκλας “Τραμουντάνα” (Διάρκειας παράστασης 30′ ηλικία θεατών 10+).

Είναι μια πολύ τρυφερή και συγκινητική παράσταση που βασίζεται σε δύο δημοτικά τραγούδια και σε ένα ποίημα. Η καλλιτέχνις με τις μαριονέτες της, τις ζωγραφιές της και ένα εντελώς πρωτότυπο σκηνικό, περιγράφει την ιστορία ενός νεαρού που μπαρκάρει ναύτης σε ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή.
Η Είσοδος είναι 5 ευρώ.

– Εργαστήριο Κατασκευής Ξυλόγλυπτης Μαριονέτας

Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας διοργανώνει το πρώτο μεγάλο εκπαιδευτικό εργαστήρι κατασκευής ξυλόγλυπτης μαριονέτας του οποίου το σχεδιασμό και τη διδασκαλία θα κάνει ο δάσκαλος κουκλοπαίκτης και κουκλοποιός Στάθης Μαρκόπουλος της ομάδας “Αγιούσαγια”. Είναι η πρώτη φορά που διοργανώνεται ένα παρόμοιο εργαστήρι μαριονέτας που απαιτεί χρόνο μεγάλης διαρκείας και ειδικές τεχνικές.

Διάρκεια: Νοέμβριος 2022 – Ιούνιος 2023, Δύο 4ωρες συναντήσεις το μήνα (μάλλον Σαββατοκύριακα), συνολικά περίπου 70 ώρες.
Στόχος: Κατασκευή ξυλόγλυπτης μαριονέτας (ύψους περίπου 25-30cm) την οποία χειριζόμαστε με νήματα και βέργες. Οι χαρακτήρες που θα υλοποιηθούν είναι στην επιλογή του καθενός.
Συμμετοχές: έως 10 άτομα. Δεν απαιτείται προηγούμενη σχετική εμπειρία. Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι τις 9 Νοέμβρη.

Πληροφορίες για συμμετοχές και λεπτομέρειες (κόστος-ημέρες-ώρες) στα τηλέφωνα 2721021653, 82864, 6971540945.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος