Καλαμάτα: Έφυγε από τη ζωή η καθηγήτρια Μ. Τσαγκαράκη – Υποτροφία Συνδέσμου Φιλολόγων στη μνήμη της

Σε ηλικία 72 ετών, και ύστερα από πολύμηνη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, απεβίωσε την περασμένη Παρασκευή, η φιλόλογος και επίτιμη πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας Μαρία Τσαγκαράκη (το γένος Παυλάκου).

Η Μαρία Τσαγκαράκη, υπηρέτησε επί σειρά ετών τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, διδάσκοντας σε αρκετά σχολεία της Μεσσηνίας ενώ διετέλεσε και διευθύντρια. Επίσης, ήταν εκ των ιδρυτών του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας στον οποίο διετέλεσε και πρόεδρος από το 1998 μέχρι και το 2018. Επίσης, υπήρξε πρωτοπόρος σε αρκετά πολιτιστικά δρώμενα της πόλης και η απώλειά της αφήνει ένα σημαντικό κενό στα κοινά της Καλαμάτας.

Η νεκρώσιμη ακολουθία της Μαρίας Τσαγκαράκη, θα ψαλεί αύριο Δευτέρα 9 Μαϊου, στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στην Καλαμάτα στις 5μ.μ.

Τη λύπη του εκφράζει ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας για το θάνατο της επίτιμης προέδρου του, Μαρίας Τσαγκαράκη, συλληπείται την οικογένειά της, ενώ ανακοίνωσε τη χορήγηση υποτροφίας σε φοιτήτρια ή φοιτητή στη μνήμη της.

Συγκεκριμένα ο Σύνδεσμος Φιλολόγων ανακοίνωσε: “Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας, μόλις πληροφορήθηκε το θλιβερό γεγονός του θανάτου της Επίτιμης Προέδρου Μαρίας Τσαγκαράκη, η οποία διετέλεσε και διευθύντρια Λυκείων της πόλης μας και προσέφερε τα μέγιστα στα πολιτιστικά δρώμενα, αποφάσισε ομόφωνα σήμερα, 6 Μαΐου, να εκφράσει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια προς την οικογένειά της και να χορηγήσει εις μνήμην της υποτροφία 200€ σε απόφοιτο μαθητή των Γενικών Λυκείων της Μεσσηνίας, ο οποίος θα εισαχθεί στο τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου συγκεντρώνοντας την υψηλότερη βαθμολογία κατά τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2022”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος