Καλαμάτα: Δυο σημαντικά Ιατρικά συνέδρια το τριήμερο 17-19 Σεπτεμβρίου

Δυο σημαντικά Ιατρικά συνέδρια είναι προγραμματισμένα να διεξαχθούν στην Καλαμάτα το προσεχές τριήμερο 17-19 Σεπτεμβρίου, και αναμένεται να προσελκύσουν πλήθος επισκεπτών απ’ όλη τη χώρα. Πρόκειται για το 45ο Πανελλήνιο Παιδοδοντικό Συνέδριο και την 5η Πανελλήνια Επιστημονική Συνάντηση με θέμα: «Νεότερα δεδομένα – Σύγχρονες θεραπείες σε: Σακχαρώδη Διαβήτη, Παχυσαρκία, Υπέρταση, Καρδιαγγειακά Νοσήματα, Αναπνευστικό, Λοιμώξεις Ανοσοανεπάρκεια»

Χθες (14/9), ο Δήμαρχος Καλαμάτας, Θανάσης Βασιλόπουλος,  δήλωσε πως «η Καλαμάτα είναι μία σύγχρονη πόλη που πληροί όλες τις προϋποθέσεις για να φιλοξενεί συνεδριακό τουρισμό υψηλού επιπέδου». Ο κ. Βασιλόπουλος, αναφέρθηκε επίσης, στην παρουσία στην Καλαμάτα του Δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, την προσεχή Παρασκευή ο οποίος θα κηρύξει την έναρξη των εργασιών της 5ης Πανελλήνιας Επιστημονικής Συνάντησης, που διοργανώνει ο συνεργάτης του Δήμου Καλαμάτας, επικ. Καθηγητής Παθολογίας, Παναγιώτης Χαλβατσιώτης.

Ακολούθως ο κ. Χαλβατσιώτης, παρείχε πληροφόρηση σχετικά με την Πανελλήνια Επιστημονική Συνάντηση και τις παράλληλες δράσεις που τη συνοδεύουν με κορυφαίους επιστήμονες να αναμένεται να δώσουν το «παρών», χαρακτηρίζοντας σημαντική τη συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο Μεσσηνίας ως προς την ενεργό συμμετοχή πλήθους ιατρών από την περιοχή στις εργασίες του Συνεδρίου. Ο κ. Χαλβατσίωτης, επίσης, τόνισε ότι σκοπός είναι η καθιέρωση ενός ετήσιου Φόρουμ Υγείας στην Καλαμάτα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος