Καλαμάτα: Δύο παραστάσεις από την Πειραματική Σκηνή

Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας ξεκινάει δυναμικά τη θεατρική της δραστηριότητα, συνεργάζεται με άλλους πολιτιστικούς φορείς, στηρίζει τις δράσεις τους και παρουσιάζει την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου, υπό την Αιγίδα της, δύο αξιόλογες και καινοτόμες παραστάσεις.

Α. Την Τετάρτη (7 Σεπτεμβρίου) στις 8.30, στην αίθουσα της Πειραματικής Σκηνής (Ευριπίδου 2), η νέα κουκλοπαίκτρια Νικολέτα Βασιλοπούλου παρουσιάζει την παράσταση κουκλοθέατρου και χάρτινου θεάτρου για μεγάλα παιδιά και ενήλικες που έχει τον τίτλο «ΤΡΑΜΟΥΝΤΑΝΑ». Πρόκειται για μια σύνθεση που βασίζεται σε τρία διαφορετικά έργα. Το Δημοτικό τραγούδι «Ο κυρ Βοριάς παράγγειλε», το ποίημα του Βιζυηνού «Το ναυτόπουλο» και το τραγούδι του Σταύρου Δάλκου “Θαλασσινό επιτύμβιο”. Η ταλαντούχα νέα δημιουργός συνδυάζει τα τρία έργα και δημιουργεί ένα ενιαίο στο οποίο περιγράφει με ιδιαίτερη ευαισθησία και φαντασία μια θαλασσινή συγκινητική ιστορία. Η παράσταση δημιουργήθηκε στα πλαίσια του εργαστηρίου «Σχεδιασμού, κατασκευής και εμψύχωσης θεατρικής μαριονέτας» του Στάθη Μαρκόπουλου, από το κουκλοθέατρο «Αγιούσαγια».

Οι Συντελεστές είναι:
Εμψύχωση / δραματουργία: Νικολέτα Βασιλοπούλου
Σκηνοθετική επιμέλεια: Στάθης Μαρκόπουλος
Σκηνογραφία / κατασκευές / καλλιτεχνική επιμέλεια: Νικολέτα Βασιλοπούλου, Στάθης Μαρκόπουλος
Σύλληψη / ιδέα: Νικολέτα Βασιλοπούλου, Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος
Τραγούδι (Θαλασσινό Επιτύμβιο): Σταύρος Δάλκος.
Είσοδος με ελεύθερη συνεισφορά.

Β. Το Σάββατο (10 Σεπτεμβρίου) στις 20.30, στο Αρχαίο Θέατρο της Μεσσήνης, το Θέατρο «Εκστάν» παρουσιάζει την τραγωδία «Αντιγόνη» του Σοφοκλή με μια πρωτόγνωρη καινοτομία για τα θεατρικά δρώμενα της χώρας. Ολόκληρο το έργο θα ακουστεί στα Αρχαία Ελληνικά, με υπέρτιτλους στη Νέα Ελληνική Γλώσσα, και την Αγγλική. Αυτή η επιλογή του Θεάτρου «Εκστάν» για το θεατρικό κοινό, είναι ένα απτό δείγμα σεβασμού και τιμής, στον σημαντικό ρόλο που έπαιξε η αρχαία τραγωδία στη διαμόρφωση συνείδησης στον παγκόσμιο πολιτισμό.

Την παράσταση συνδιοργανώνουν η Εφορία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, και η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας με την Στήριξη του Δήμου Μεσσήνης.
Η σκηνοθεσία της παράστασης ανήκει στον πολύπειρο σκηνοθέτη και ηθοποιό Γιάννη Σταματίου τον οποίο θα απολαύσουμε στον ρόλο του Κρέοντα, σε έναν θίασο δεκατριών (13) ηθοποιών.

Η είσοδος για την παράσταση είναι ελεύθερη.
Μετακίνηση θεατών με πούλμαν από Καλαμάτα με κόστος 5 ευρώ το άτομο.
Κλείσιμο θέσης εγκαίρως στο τηλέφωνο 6977437279

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος