Καλαμάτα: Δύο εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Δ. Σολωμό και τον Α. Κάλβο

Ο Δήμος Καλαμάτας και η Κ.Ε. Φάρις στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για το μήνα Μάρτιο προγραμματίζουν δυο συνεχόμενες εκδηλώσεις αφιερωμένες στους δύο γενάρχες της νεοελληνικής ποιήσεως, τον Διονύσιο Σολωμό και τον Ανδρέα Κάλβο. Είναι ένας πρώτος κύκλος αναφοράς στο γιγάντιο έργο τους.

Η εκδήλωση για τον Διονύσιο Σολωμό, θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη (26 Μαρτίου 2024) στις 20.00, στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμάτας (Υπαπαντής 25).

Εισηγητής:
ο Καθηγητής Γιώργος Ανδρειωμένος, Κοσμήτορας της Σχολής Ανθρωπιστικών Επιστημών και Πολιτισμικών Σπουδών, του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με θέμα, “Όψεις της Σολωμικής εθνικοποίησης”.
Ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, ποιητής και δοκιμιογράφος, υπεύθυνος για το Σχεδιασμό καλλιτεχνικών δράσεων Λόγου και Γραμμάτων της Κ.Ε. ΦΑΡΙΣ, θα διαβάσει χαρακτηριστικά αποσπάσματα από το έργο του Διονυσίου Σολωμού.

Η εκδήλωση για τον ποιητή Ανδρέα Κάλβο θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη (28 Μαρτίου 2024) στις 20.00 στο Αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμάτας.

Εισηγούνται οι:
Δημήτρης Αρβανιτάκης, Δρ. Νεότερης Ιστορίας, υπεύθυνος του τμήματος εκδόσεων του Μουσείου Μπενάκη και επιμελητής της έκδοσης των Απάντων του Ανδρέα Κάλβου, από το Μουσείου Μπενάκη, με θέμα, “Ο Ανδρέας Κάλβος ανάμεσα στις αντινομίες του καιρού μας”.
Ευριπίδης Γαραντούδης, καθηγητής Νεοελληνικής Λογοτεχνίας στο Ε.Κ.Π.Α., με θέμα, “Ο Κάλβος σήμερα: Ένας Έλληνας, αυτοεξόριστος ανάμεσά μας”.
Βαγγέλης Χατζηβασιλείου, Δοκιμιογράφος, Κριτικός Λογοτεχνίας με θέμα, “Η Επιστολογραφία του Ανδρέα Κάλβου”.

Καλαμάτα: Δύο εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Δ. Σολωμό και τον Α. Κάλβο
Καλαμάτα: Δύο εκδηλώσεις αφιερωμένες στον Δ. Σολωμό και τον Α. Κάλβο

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος