Καλαμάτα: Δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού

Τα Παιδικά Χωριά SOS, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού στις 20 Νοεμβρίου, υλοποιούν καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα των παιδιών, με συντονισμένες εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν από όλα τα προγράμματα του Οργανισμού στην Ελλάδα. Σκοπός των δράσεων είναι να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν και να εκπαιδεύσουν το ευρύτερο κοινό, καθώς και ομάδες πληθυσμού, που έχουν ειδικό ενδιαφέρον για θέματα, που αφορούν την προστασία των δικαιωμάτων του παιδιού.

Στην Καλαμάτα, στις 20 Νοεμβρίου 2023, από τις 17:00 έως τις 20:00, το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και το Κέντρο Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης των Παιδικών Χωριών SOS διοργανώνουν, στη Πλατεία Όθωνος στην Καλαμάτα, μία ενημερωτική – ψυχαγωγική δράση, εστιασμένη στα δικαιώματα του παιδιού, με τίτλο: «Έχω ζωή, έχω φωνή, έχω δικαιώματα». Τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να επικοινωνήσουν τα δικά τους μηνύματα, να παίξουν, να ζωγραφίσουν και να φυτέψουν βολβούς “ελπίδας”. Η εκδήλωση είναι ανοιχτή για το κοινό, προσφέροντας την ευκαιρία σε όλους να συμμετάσχουν και να μοιραστούν αυτήν τη σημαντική εμπειρία.

Τα Παιδικά Χωριά SOS προασπίζονται ενεργά το συμφέρον των παιδιών που στερούνται το βιολογικό οικογενειακό περιβάλλον τους, μέσω προγραμμάτων και επεμβάσεων, προσαρμόζοντας τις δράσεις τους σε διεθνείς προδιαγραφές. Με έμφαση στην ποιοτική φροντίδα σε οικογενειακό περιβάλλον, μεταφέρουν την τεχνογνωσία που διαθέτουν επιδιώκοντας την αποϊδρυματοποίηση της φροντίδας παιδιών στην Ελλάδα, προασπίζοντας τα δικαιώματά τους.

Πληροφορίες:
Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας
Τηλέφωνο: 27210 98660, email: soskalamata@sos-villages.gr
Κέντρο Επαγγελματικής και Οικογενειακής Υποστήριξης Καλαμάτας
Τηλέφωνο: 27216 00725, email: sosdaycarekal@sos-villages.gr
@sosvillagesgr #sosvillagesgr #nochildlone

Καλαμάτα: Δράση με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα του Παιδιού
Αφίσα Δικαιώματα του Παιδιού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος