Κοινή δράση ενημέρωσης για την ασφαλή χρήση ηλεκτρικών πατινιών πραγματοποιήθηκε στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας.
Η δράση οργανώθηκε από τη Δημοτική Αστυνομία, σε συνεργασία με το Τμήμα Τροχαίας Καλαμάτας, με στόχο την ευαισθητοποίηση πολιτών κάθε ηλικίας για τους κανόνες ασφαλούς μετακίνησης με Ελαφρά Προσωπικά Ηλεκτρικά Οχήματα, όπως προβλέπει ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας.
Δόθηκε έμφαση ιδιαίτερα στους μαθητές και νεαρούς χρήστες, καθώς η χρήση ηλεκτρικών πατινιών αυξάνεται διαρκώς. Μοιράστηκαν ενημερωτικά έντυπα και έγινε συζήτηση με τους πολίτες για τις συχνότερες παραβάσεις και τις βασικές υποχρεώσεις των χρηστών.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Κώστας Παπαδάκης στάθηκε στη στενή συνεργασία Δήμου και Τροχαίας για την οδική ασφάλεια, τονίζοντας ότι τα πατίνια είναι πλέον μέρος της καθημερινότητας και απαιτείται υπεύθυνη χρήση.
Ο διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Καλαμάτας, Νίκος Αντωνόπουλος, υπογράμμισε την αυστηρή εφαρμογή του ΚΟΚ: χρήση κράνους, κίνηση σε εγκεκριμένους χώρους, τήρηση ορίων ταχύτητας και απαγόρευση μεταφοράς δεύτερου ατόμου, ενώ προανήγγειλε εντατικοποίηση των ελέγχων και επιβολή προστίμων στους παραβάτες.
Παράλληλα, σχεδιάζονται νέες ενημερωτικές δράσεις σε σχολεία και κεντρικά σημεία της πόλης, με στόχο την καλλιέργεια κουλτούρας ασφαλούς μικροκινητικότητας.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος