Καλαμάτα: Δράσεις του σχεδίου Carta20

Το σχέδιο με τίτλο Carta20 υλοποιείται με αφορμή την 20η επέτειο από τη Διακήρυξη του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ και την 10η επέτειο από την εφαρμογή του στις χώρες της ΕΕ.

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του από 9-13 Δεκεμβρίου 2021, υλοποιείται στην Καλαμάτα, στην Πινακοθήκη Σύγχρονης Ελληνικής Τέχνης της Λαϊκής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας, συνάντηση των εταίρων με σκοπό την σύσφιξη των σχέσεων συνεργασίας τους και την ανταλλαγή πληροφοριών για τις δραστηριότητες που υλοποιούνται σε τοπικό επίπεδο.

Η σημασία της ευρωπαϊκής αυτής πρωτοβουλίας είναι μεγάλη δεδομένου ότι ο Χάρτης αποτελεί το στήριγμα της ένωσης των ευρωπαϊκών αξιών και θεσπίζει τα δικαιώματα, τις ελευθερίες και τις αρχές μας. Το Carta20 στοχεύει να προβάλει τον Χάρτη και να αυξήσει το επίπεδο της ευαισθητοποίησης των πολιτών για το περιεχόμενο και την σπουδαιότητα του.

Τον συντονισμό του σχεδίου έχει αναλάβει η “Πράματα και Θάματα” Κοιν.Σ.Επ. με εταίρους από την Δανία, την Εσθονία, την Ιταλία και την Ρουμανία.

Με την ευκαιρία της συνάντησης αυτής, ο συντονιστικός φορέας διοργανώνει μία ανοικτή για το κοινό εκδήλωση. Συγκεκριμένα αύριο, Σάββατο, στις 7.00 μ.μ. στο αμφιθέατρο της Φιλαρμονικής Καλαμάτας οι φιλοξενούμενοι εκπρόσωποι των εταίρων του σχεδίου θα παρουσιάσουν επιγραμματικά τις οργανώσεις τους και τα δημιουργικά υλικά που παρήγαγαν με τα μέλη της τοπικής ομάδας τους.

Στις 8.00 μ.μ θα ακολουθήσει η ομότιτλη θεατρική παράσταση για τα Θεμελιώδη Δικαιώματα, μία παραγωγή της «Πράματα και Θάματα» Κοιν.Σ.Επ..
Κείμενο: Αλέξανδρος Κολλιόπουλος, Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Mαραβέλιας, Κινηματογράφηση: Λεωνίδας Παπαδόπουλος, Παρουσίαση Βίντεο: Πάνος Ταντής,
Ηθοποιοί: Αλέξανδρος Κολλιόπουλος, Άρης Τσαμπαλίκας, Εύη Γιαννακόπουλου, Ελένη Χρηστίδου, Γιώργος Τσαπόγας

Η εκδήλωση και η παράσταση είναι με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και υποχρεωτική επίδειξη πιστοποιητικού εμβολιασμού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος