Καλαμάτα: Δράσεις της Πειραματικής Σκηνής για το μήνα Μάρτιο

Η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας πραγματοποιεί τον Μάρτιο σειρά δράσεων, με εργαστήρι κατασκευής θεατρικής κούκλας, κουκλοθέατρο και παραστάσεις από τη φοιτητική θεατρική ομάδα του συλλόγου.

  • Εργαστήρι κατασκευής θεατρικής κούκλας το οποίο έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί τον Απρίλιο.
  • Την Τρίτη (21 Μαρτίου 2023), Παγκόσμια Ημέρα Κουκλοθέατρου, στις 6.00 το απόγευμα, η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας, διοργανώνει παράσταση κουκλοθέατρου με το έργο “Το ταξίδι του Φερεϋντούν”, με ελεύθερη είσοδο για τα παιδιά, στην αίθουσα του συλλόγου, Ευριπίδου 2 (τηλ. 2721021653, κιν. 6977437279)

Το έργο είναι βασισμένο στο βιβλίο του βραβευμένου Μεσσήνιου συγγραφέα Γρηγόρη Χαλιακόπουλου. Περιγράφει την περιπέτεια της ζωής του Πέρση ποιητή Φερεϋντούν Φαριάντ όταν ήρθε προσφυγόπουλο στην Ελλάδα να σπουδάσει και να αναζητήσει μια καλύτερη ζωή.

Τις κούκλες εμψυχώνουν οι: Βέρα Γεωργακοπούλου, Φεβρωνία Εξακουστίδου, και Λέττα Πετρουλάκη. Στον ήχο η Πόπη Μαυρέα.

  • Στις 30 Μαρτίου έως και τις 2 Απριλίου 2023, η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας παρουσιάζει την παράσταση “Το σακάκι… βελάζει!”, στις 21.00 στο Αμφιθέατρο της Δημοτικής Φιλαρμονικής .

Πρόκειται για μια παράσταση που απευθύνεται σε ενήλικο και έφηβο κοινό, μια φαρσοκωμωδία που καυτηριάζει την γραφειοκρατία, την αμφισβητούμενη έννοια της κοινής λογικής και την δυσκολία των ανθρώπινων επικοινωνιών. Ένας άνθρωπος καλείται να πληρώσει φόρο ιδιοκτησίας για ένα πρόβατο που “στα χαρτιά” κατέχει, επειδή κούρεψε το σακάκι του από γούνα προβάτου και η “κουρά” του δηλώθηκε ως κουρά προβάτου. Προκειμένου να ξεκαθαρίσει πως πρόκειται για παρανόηση, επισκέπτεται την τοπική αρμόδια υπηρεσία και προσπαθεί να αποδείξει την αλήθεια.

Το έργο είναι διασκευή από το βιβλίο του Στανισλάβ Στρατίεβ ” Το σακάκι που βελάζει”. Η διασκευή-σκηνοθεσία είναι της Γιώλικας Πουλοπούλου. Μουσική του Χρήστου Καλαϊτζόπουλου. Σκηνικά – κοστούμια του Βενετσάνου Μπαλόπουλου. Η είσοδος για την παράσταση των φοιτητών είναι 10 ευρώ για τους ενήλικες και 7 ευρώ το μειωμένο.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος