Καλαμάτα: Δράσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14 Νοεμβρίου), ο Σύλλογος Διαβητικών «Γλυκιά Μεσσηνία» σε συνεργασία με το Δήμο Καλαμάτας και υπό την αιγίδα της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων – Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη και της Περιφερειακής Ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου θα πραγματοποιήσει εκστρατεία ενημέρωσης για το Σακχαρώδη Διαβήτη.

Συγκεκριμένα, την Κυριακή (14 Νοεμβρίου) και ώρα 19.00, στο ιστορικό Δημαρχείο στον πεζόδρομο της Αριστομένους, το οποίο θα φωταγωγηθεί με μπλε χρώμα, θα μιλήσουν για την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο Αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας και εξειδικευμένοι γιατροί.

Ταυτόχρονα στον πεζόδρομο και εν συνεχεία στην κεντρική πλατεία της πόλης, θα διανεμηθεί στους πολίτες ενημερωτικό υλικό.

Η φετινή Ημέρα Διαβήτη έχει ως κεντρικό θέμα: «Πρόσβαση στη Φροντίδα για το Διαβήτη – Αν όχι τώρα, Πότε;», με την σημείωση ότι 100 χρόνια μετά την ανακάλυψη της ινσουλίνης, πολλοί άνθρωποι με διαβήτη δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση στη φροντίδα που χρειάζονται, κάτι το οποίο πρέπει να αλλάξει.

Η 14η Νοεμβρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, ημέρα κατά την οποία αναλαμβάνονται πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης των πολιτών στα συμπτώματα, τα αίτια, τη θεραπεία και την πρόληψη των επιπλοκών του Σακχαρώδους Διαβήτη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος