Καλαμάτα: Δραματική η κατάσταση στον σκουπιδότοπο

Δραματική χαρακτηρίζεται η κατάσταση στη Μαραθόλακα τις τελευταίες εβδομάδες, αφού η επεξεργασία των σκουπιδιών έχει σταματήσει και εκτός από τα χιλιάδες δέματα κατεργασμένων απορριμμάτων, έχουν συσσωρευτεί στο χώρο και αρκετοί τόνοι από σύμμεικτα. Τις προηγούμενες ημέρες εργαζόμενος στην εταιρεία που είχε τη διαχείριση της Μαραθόλακας μέχρι πρότινος απείλησε με προσφυγή στη δικαιοσύνη, καταγγέλλοντας πως η κατάσταση είναι πλέον πέρα από κάθε έλεγχο και άμεσα θα πρέπει να σταματήσει η εναπόθεση των σκουπιδιών εκεί.

Καθησυχαστικός ωστόσο για το θέμα, εμφανίστηκε μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας ο Δήμαρχος Παναγιώτης Νίκας τονίζοντας πως η δυσλειτουργία αυτή θα αποκατασταθεί τις επόμενες ημέρες, όταν θα εγκατασταθεί ο νέος ανάδοχος του διαγωνισμού για τη διαχείριση της Μαραθόλακας (σ.σ. ΗΛΕΚΤΩΡ).  «Ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις που έχει ζητήσει η εταιρεία και μόλις αναλάβει την επεξεργασία θα αποκατασταθεί σύντομα η εικόνα» είπε ο κ. Νίκας.

Αναφορά έκανε ο Δήμαρχος Καλαμάτας και για την πορεία του έργο της περιφερειακής διαχείρισης λέγοντας: «Την Τετάρτη αναμένουμε από το Ελεγκτικό Συνέδριο να έχει εκδώσει την απόφαση και μέχρι τέλος του μήνα να έχει υπογραφεί η σύμβαση μεταξύ της «ΤΕΡΝΑ» και της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Αυτό σημαίνει πως μετράμε πλέον μήνες, το πολύ έξι μέχρι να αρχίσει να λειτουργεί το νέο σύστημα και να σταματήσει πλέον οριστικά η λειτουργία της Μαραθόλακας. Η εταιρεία έχει δεσμευτεί πως θα απομακρύνει και όλα τα δέματα κατεργασμένων απορριμμάτων που υπάρχουν στο χώρο».

Τέλος αναφορικά με τη διάθεση του οργανικού υπολείμματος που θα παράγεται τους επόμενους μήνες ο κ. Νίκας δήλωσε πως εξετάζεται η λύση της μεταφοράς του εκτός Μεσσηνίας σε συνεργασία με τον ανάδοχο προσωρινής διαχείρισης.

Ως αθλιότητα χαρακτήρισε την κατάσταση που επικρατεί στη Μαραθόλακκα  ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, Νίκος Γόντικας καταλογίζοντας ευθύνες  στον περιφερειάρχη Πέτρο Τατούλη και το δήμαρχο Καλαμάτας Παναγιώτη Νίκα.

Ο κ. Γόντικας δήλωσε πως το ΠΑΜΕ θα προχωρήσει στο κλείσιμο του σκουπιδότοπου στη Μαραθόλακκα του Ταϋγέτου, εάν δεν πληρωθούν άμεσα οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, εάν αυτοί δεν συνεχίσουν να εργάζονται και στο νέο εργοδοτικό καθεστώς και εάν δεν γίνουν άμεσα έλεγχοι από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος