Καλαμάτα: Διπλή δράση από τον Ευκλή

Ο Σύλλογος Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας “Ο Ευκλής” προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του να συμμετάσχουν σε δυο ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις, που έχει διοργανώσει για το πρώτο τριήμερο του Απριλίου.

Πιο συγκεκριμένα:

– Την Παρασκευή (1 Απριλίου) ο Σύλλογος θα παρακολουθήσει τους Δ΄ Χαιρετισμούς στη εκκλησία Παναγίας του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη, εκεί όπου εκπλήρωσε το τάμα του, το «Μοναστήρι του Κολοκοτρώνη», όπως είναι επίσης γνωστό, γιατί ο Εθνικός Ήρωας είχε φροντίσει για την ανοικοδόμησή του τα έτη 1822 έως 1825 μετά την καταστροφή του από τους Τούρκους.
Ώρα εκκίνησης από την Καλαμάτα στις 4:00 μ.μ.

– Την Κυριακή (3 Απριλίου) στο πλαίσιο των 100 χρόνων Τιμής και Μνήμης από την Μικρασιατική καταστροφή, Ο “Ευκλής” διοργανώνει μια ήπια πεζοπορία για όλη την οικογένεια στο καλντερίμι, μονοπάτι από την Ι. Μονή της Βελανιδιάς έως το ημιορεινό χωριό Κουταλά.
Ώρα εκκίνησης των πεζοπόρων στις 9:00 π.μ. μπροστά από το 24ο Δημοτικό Σχολείο.

Την ίδια ημέρα η Ένωση Μικρασιατών Νομού Μεσσηνίας “Η ΙΩΝΙΑ” σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Κουταλά απευθύνουν ανοιχτό κάλεσμα στους πολίτες, στις 12:00 π.μ. στο χώρο του Αγίου Νικήτα στου Κουταλά, ώστε να τιμήσουν την Μνήμη των Μικρασιατών, σε μια λιτή τελετή με τους απόγονους τεσσάρων οικογενειών, όπου οι προγονοί τους έφτασαν από την Μικρά Ασία και εγκαταστάθηκαν στο χωριό. Επίσης οι Σύλλογοι θα προσφέρουν πλούσια μικρασιατικά εδέσματα συνοδευόμενα από κρασί σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων στα τηλέφωνα: 27210 90627 και 6974252234.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος