Καλαμάτα: Δικαιώθηκαν ακόμα 7 εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ

Με προσωρινή διαταγή που εξέδωσε το Δικαστήριο, επιστρέφουν από σήμερα στην εργασία τους στη Δημοτική Επιχειρηση Υδρευσης και Αποχετευσης της Καλαμάτας ακόμα 7 εργαζόμενοι που είχαν απολυθεί το καλοκαίρι του 2019. Να θυμίσουμε πως με δικαστικούς αγωνες το προηγούμενο χρονικό διάστημα είχε επιτευχθεί η ανανέωση των συμβάσεων για 16 πρώην εργαζόμενους στην Καλαμάτα, για 13 εργαζόμενους στην ΔΕΥΑ Τριφυλίας και 8 εργαζόμενους στην ΔΕΥΑ Πύλου.

Όλοι είχαν προσληφθεί με σύμβαση ορισμένου χρόνου, που παρατάθηκε με αποφάσεις της δικαιοσύνης, στη συνέχεια απολύθηκαν και τώρα με δικαστικές αποφάσεις επιστρέφουν στη δουλειά τους, ύστερα κι από ομόφωνη συνομολόγηση των Διοικητικών Συμβουλίων των Δημοτικών Επιχειρήσεων και των -κατά περίπτωση- δήμων.
Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του Σωματείου των εργαζομενων στις ΔΕΥΑ του νομού μας: “Ο αγώνας δεν τελείωσε. Δεν τρέφουμε αυταπάτες. Tις σταθερές και μόνιμες θέσεις δεν θα την δώσουν οι δικαστικές αίθουσες. Η πείρα που αποκτήσαμε μας διδάσκει ότι, όταν ο αγώνας δίνεται σταθερά με ταξική κατεύθυνση κι ενωμένος από το σύνολο των εργαζομένων φέρνει αποτελέσματα. Θα αξιοποιήσουμε την πείρα των αγώνων για μόνιμες και σταθερές σχέσεις εργασίας. Θα αγωνιστούμε για μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου με νομοθετική ρύθμιση. Σε αυτήν την κατεύθυνση θα συντονιστούμε με τις ταξικές δυνάμεις σε πανελλαδικό επίπεδο. Ο αγώνας τώρα ξεκινάει.”

Σε δήλωσή του για τη χθεσινή εξέλιξη ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανασης Βασιλόπουλος σημείωσε: “Τηρούμε τις δεσμεύσεις μας. Είναι μια απόφαση που εισηγήθηκα στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ και τα μέλη του συμβουλίου υπερψήφισαν. Οι συμβασιούχοι, όπως και οι 16 συνάδελφοί τους, που λίγους μήνες νωρίτερα ακολούθησαν τη συγκεκριμένη διαδικασία, καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και η επαναπρόσληψή τους θα βοηθήσει επιχειρησιακά τη ΔΕΥΑΚ.”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος