Καλαμάτα: Διήμερη εξόρμηση με τον Ευκλή

Ο Σύλλογος Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας “Ο Ευκλής”, προσκαλεί τους φίλους της πεζοπορίας, σε ένα δροσερό Αυγουστιάτικο διήμερο (31 Ιουλίου – 1 Αυγούστου), στην Πιερία.

Το Σάββατο το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσκεψη στο Αρχαιολογικό Πάρκο Δίον, στην κατ’ εξοχήν Ιερή πόλη των Μακεδόνων και Ιερό χώρο του Δία στην περιοχή του Ολύμπου. Έφτασε σε μεγάλη ακμή κατά τους Ελληνιστικούς Χρόνους, αλλά και στα Ρωμαϊκά Χρόνια, καθώς ήταν μια από τις πρωιμότερες αποικίες των Ρωμαίων στον Μακεδονικό χώρο.

Την Κυριακή οι φυσιολάτρες θα περπατήσουν και θα εξερευνήσουν το φαράγγι του Ενιπέα, σε μια ήπια, κατηφορική διαδρομή για όλη την οικογένεια, 11,7 χλμ. από την θέση ”Πριόνια” έως το Λιτόχωρο. Το μονοπάτι είναι δίπλα ακριβώς στο ποτάμι με τα γαλαζοπράσινα νερά( Θα δοθεί η δυνατότητα στους πεζοπόρους, να κολυμπήσουν στους δροσερούς καταρράκτες).
Σχεδόν όλη η διαδρομή θα είναι στη σκιά μέσα σε δάσος με πανύψηλα δέντρα, όπου άλλοτε κυριαρχεί η οξιά και άλλοτε το πεύκο αλλά και άλλα είδη δένδρων και θάμνων, δημιουργώντας έτσι ένα μοναδικό σύνολο.

Εκτός από τα μέλη του “Ευκλή”, μπορούν να συμμετάσχουν Καλαματιανοί πεζοπόροι και εκδρομείς, μετά από συνεννόηση με την υπεύθυνη της διοργάνωσης.
Η μετακίνηση θα γίνει με 50άρι λεωφορείο, με πληρότητα 85 %, τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον Covid 19 (μάσκες, αποστάσεις και αντισηπτικά).
Πληροφορίες απογευματινές ώρες: Ε. Οικονομοπούλου (πρόεδρος και εκπρόσωπος τύπου) στα τηλέφωνα 27210 90627 ή 6974252234.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος