Καλαμάτα: Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Μικρού Μήκους

Το Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας βάζει στα σκαριά ένα νέο θεσμό για την πόλη, ένα δικό της φεστιβάλ με ντοκιμαντέρ μικρού μήκους νέων Ελλήνων και ξένων δημιουργών, γεννημένο από την πετυχημένη συνταγή του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.

Το Φεστιβάλ, που θα έχει διεθνή διαγωνιστικό χαρακτήρα, θα έχει διάρκεια 4-5 ημέρες και θα διεξάγεται κάθε Οκτώβρη στην πόλη της Καλαμάτας, περιλαμβάνοντας, πέρα από τις προβολές, εργαστήρια, σεμινάρια και ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα.

Στο πρωτότυπο αυτό το εγχείρημα η διαδικασία επιλογής είναι η εξής: Κάθε μήνα τριμελής επιτροπή θα πραγματοποιεί μετά από αξιολόγηση μια πρώτη επιλογή ταινιών. Αυτές, θα τίθενται σε ψηφοφορία στο κοινό της Καλαμάτας, σε ειδική προβολή στο Κέντρο Δημιουργικού Ντοκιμαντέρ (Μπενάκη 11). Οι ταινίες με τις περισσότερες ψήφους θα προκρίνονται αυτόματα για να αποτελέσουν μέρος του επίσημου προγράμματος του Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καλαμάτας.

Η πρώτη μηνιαία προβολή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 13 Νοεμβρίου και ώρα 8 μ.μ., με το πρόγραμμα να περιλαμβάνει (13) ταινίες από 2’ έως 20’ και να διαρκεί περί τις 2 ώρες και 36 λεπτά με ενδιάμεσο διάλειμμα. Στους θεατές, θα χορηγηθούν ειδικά έντυπα όπου θα ψηφίσουν για την κάθε ταινία που θα παρακολουθήσουν.
Οι ταινίες θα προβληθούν στην πρωτότυπη γλώσσα με αγγλικούς υπότιτλους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος