Καλαμάτα: Διεθνείς Μουσικές Ημέρες

Οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας επιστρέφουν δυναμικά στα τέλη Σεπτεμβρίου. Από τις 25 μέχρι και τις 29 Σεπτεμβρίου 2020 και με μία διαφορετική συναυλία κάθε βράδυ, αναγνωρισμένοι Έλληνες και διεθνείς καλλιτέχνες θα εμφανιστούν επί σκηνής στην πόλη της Καλαμάτας.

Η φετινή χρονιά είναι αναμφισβήτητα εξαιρετικά δύσκολη για τον τομέα της τέχνης και τους καλλιτέχνες. Μετά την ακύρωση των θερινών masterclasses του φεστιβάλ λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έγινε μεγάλη προσπάθεια για την αναδιοργάνωση ενός τμήματος του συναυλιακού προγράμματος σύμφωνα με όλα τα μέτρα υγιεινής για την καταπολέμηση της εξάπλωσης της νόσου.
Οι ερχόμενες συναυλίες στα τέλη του μήνα οργανώνονται από την Κοινωφελή Επιχείρηση Καλαμάτα «ΦΑΡΙΣ» και το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με την υποστήριξη της Περιφέρειας Πελοποννήσου και τελούν υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Οι Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας θα καλωσορίσουν έναν από του πιο πολυδιάστατους και λαμπρούς βιολοντσελίστες της εποχής μας τον Jean-Guihen Queyras. Μαζί με τον γιό του και εξαιρετικά ταλαντούχο ζωγράφο, Jérémie Queyras, θα ερμηνεύσουν έργα από το μπαρόκ και το σύγχρονο ρεπερτόριο με ταυτόχρονο ζωγραφικό αυτοσχεδιασμό. Μία ακόμη κορυφαία στιγμή του φετινού προγράμματος αποτελεί η παρουσία του βιολονίστα Ιόνιαν Ηλίας Καντέσα και του συνόλου Caerus. Με ποικίλους συνδυασμούς οργάνων, αλλά και με έργα για σόλο βιολί, αυτή η συναυλία θα επικεντρωθεί στη μουσική δωματίου του περασμένου αιώνα και στη σύγχρονη δημιουργία.

Η σοπράνο Κατερίνα Παλαιολόγου και ο πιανίστας Γιάννης Αερινιώτης θα ερμηνεύσουν έξοχα τραγούδια και άριες των Vivaldi, Schumann, Debussy κ.α. Επιπλέον, ο Αρίωνας Γυφτάκης και το Τζαζ Τρίο του θα παρουσιάσουν, μέσα από έναν αισθητικό διάλογο με το φιλμ Δάφνις και Χλόη (1931) του ποιητή και πρωτοπόρου του Ελληνικού Κινηματογράφου Ορέστη Λάσκου, μια φρέσκια προσέγγιση στη μουσική συνοδεία κινούμενης εικόνας. Η προβολή αυτή είναι μία συμπαραγωγή με τη Filmhouse – Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας και την Ταινιοθήκη της Ελλάδος.

Τέλος, η πιανίστα Αλεξία Μουζά, ο βιολονίστας Felix Froschhammer και η βιολοντσελίστα Indira Rahmatulla θα επιστρέψουν στην Καλαμάτα ερμηνεύοντας έργα των Beethoven και Shostakovich.

Το πλήρες πρόγραμμα μπορείτε να το δείτε εδώ: https://kalamatamusicdays.com/concerts-gr/

Η ιδρυτική και οργανωτική ομάδα του φεστιβάλ:
Indira Rahmatulla, Καλλιτεχνική Διευθύντρια
Στάθης Γυφτάκης, Υπεύθυνος Οικονομικών
Δημήτρης Λάμπος, Υπεύθυνος Παραγωγής

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος