Καλαμάτα: Διάλεξη με θέμα την Ιστορία των Επιχειρήσεων Ωνάση

Το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, η Λαϊκή Βιβλιοθήκη Καλαμάτας και ο Πολιτιστικός Αντίλογος διοργανώνουν διάλεξη με θέμα «Ιστορία των Επιχειρήσεων Ωνάση, 1924-1975. Ένα Αρχείο και ένα βιβλίο» με ομιλήτρια την Τζελίνα Χαρλαύτη, διευθύντρια του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Έρευνας, καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Κρήτης και επιστημονική επιμελήτρια της έκδοσης «Ιστορία των επιχειρήσεων Ωνάση, 1924-1975» (Πανεπιστημιακές Εκδόσεις Κρήτης, Ηράκλειο 2023).

Η ομιλία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 30 Μαρτίου 2024 στις 19:00 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Ο Αριστοτέλης Ωνάσης είναι ο διασημότερος εφοπλιστής του 20oύ αιώνα, ο άνθρωπος που ενσαρκώνει το πρότυπο του μεγιστάνα εφοπλιστή, το σύμβολο της ελληνικής επιχειρηματικότητας σε παγκόσμιο επίπεδο. Ο όμιλος επιχειρήσεων Ωνάση, που ξεκίνησε τις δραστηριότητές του το 1924, κλείνει εκατό χρόνια δράσης: πενήντα χρόνια λειτουργίας με τον Αριστοτέλη Ωνάση και άλλα πενήντα χρόνια με την επιχειρηματική οικογένεια Ωνάση.

Η έρευνα για το βιβλίο βασίστηκε κυρίως στο Αρχείο Ωνάση που ανήκει στο «Ίδρυμα Αλέξανδρος Σ. Ωνάσης» και καλύπτει όλη την πεντηκονταετή επιχειρηματική δράση του Αριστοτέλη Ωνάση.


Καλαμάτα: Διάλεξη με θέμα την Ιστορία των Επιχειρήσεων Ωνάση
Αφίσα της εκδήλωσης με θέμα «Ιστορία των Επιχειρήσεων Ωνάση, 1924-1975. Ένα Αρχείο και ένα βιβλίο»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος