Καλαμάτα: Διαγωνισμός Βίντεο από το Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Το Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καλαμάτας (#kalyff) προσκαλεί παιδιά και εφήβους να αφήσουν την φαντασία τους ελεύθερη και να συμμετάσχουν σε μια εκπαιδευτική και ψυχαγωγική δράση. Νέοι άνω των 10 ετών μπορούν να πάρουν μέρος στον διαγωνισμό «Κάνε μας να γελάσουμε!» να δημιουργήσουν τη δική τους κινηματογραφική αφήγηση και να κερδίσουν κινηματογραφικά δώρα.

Όλες οι ταινίες θα προβληθούν στο Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου το Σάββατο 30 Μαρτίου σε μια δημόσια προβολή, όπου το κοινό θα βραβεύσει την καλύτερη.

ΟΡΟΙ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
Δημιουργήστε τη δική σας μικρού μήκους ταινία (διάρκειας έως 3 λεπτά) μέσα στην οποία καλείστε να κάνετε μια καλή πράξη.
Φτιάξτε την ομάδα: Μόνοι σας ή με παρέα, ό,τι προτιμάτε.
Γράψτε το σενάριο: αντλήστε έμπνευση από ό,τι υπάρχει γύρω σας: φίλοι, συγγενείς, κατοικίδια, αντικείμενα, παιχνίδια, στοιχεία που χαρακτηρίζουν την καθημερινότητά και φτιάξτε την ιστορία.
Σκεφτείτε τη συνθήκη που λένε και οι σοφοί σεναριογράφοι: Ποιος, που, πότε, πως και γιατί; Πώς ξεκινάει η ιστορία; Ποιος είναι ο τίτλος της; Ποιες είναι οι εκπλήξεις και ποιες οι ανατροπές που κάνουν την υπόθεση να κορυφωθεί; Και τελικά, πως ολοκληρώνεται;
Σκοπός είναι να φτιάξετε μια αστεία ιστορία, να αφήσετε την φαντασία σας να δώσει πνοή σε κάτι αστείο και χαρούμενο.
Ανακαλύψετε τον εξοπλισμό σας: επιλέξτε ανάμεσα σε κινητό, tablet, laptop, φωτογραφική μηχανή, ό τι σας βολεύει.
Ανακαλύψτε το χώρο: Εξερευνήστε σπιθαμή προς σπιθαμή κάθε γωνία του σπιτιού, του κήπου, του σχολείου, της γειτονιάς, της πόλης.
Φτιάξτε το πλάνο σας: Ανοίξτε το φακό και διαλέξτε την απόσταση που προτιμάτε. Προσπαθήστε να γυρίσετε σε καλή ανάλυση (hd, 720p ή 1080p) και σε landscape mode 16:9.

Η προθεσμία λήγει την Πέμπτη 7 Μαρτίου.
Στείλτε τα βίντεο στο kalyff@filmhouse.gr

Περισσότερες πληροφορίες και ο κανονισμός συμμετοχής θα είναι διαθέσιμα στην ιστοσελίδα του Φεστιβάλ http://www.filmhouse.gr/kalyff

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ
Ένα χρόνο μετά την μεγάλη επιτυχία του Πρώτου Παιδικού και Εφηβικού Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καλαμάτας, ο παγκόσμιος παιδικός και εφηβικός κινηματογράφος επιστρέφει στην Μεσσηνία. Ταινίες πρώτης πανελλήνιας προβολής, μικρού και μεγάλου μήκους, κινουμένων σχεδίων και live action από όλο τον κόσμο προκαλούν παιδιά και εφήβους από 3 έως 18 χρονών να τις ανακαλύψουν με ελεύθερη είσοδο.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ψυχαγωγία και διάπλαση των παιδιών μας και η ανάδειξη της αξίας του κινηματογράφου ως σημαντικού στοιχείου για την ενίσχυση της κοινωνικοποίησής τους και της ενσυναίσθησής τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος