Καλαμάτα: Διαδικτυακή σειρά εκδηλώσεων «Αποσπάσματα ενός δείπνου – Eπιστολές από μακριά»

Τον Θίασο “Ωκύπους” στη διαδικτυακή σειρά εκδηλώσεων – δράσεων «Αποσπάσματα ενός δείπνου: επιστολές από μακριά», παρουσιάζει το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην Καλαμάτα και συγκεκριμένα το Εργαστήριο Συγκριτικής Γραμματολογίας και Θεωρίας της Λογοτεχνίας.

Η σειρά εκδηλώσεων θα έχει ερευνητικό χαρακτήρα. Ο διάλογος με το κοινό θα τροφοδοτήσει τις εν εξελίξει καλλιτεχνικές δράσεις, που πραγματοποιούνται μέσω ταχυδρομικών αποστολών σε συνέχειες, προσεγγίζοντας μορφές δημιουργίας επιστολικής τέχνης με διαφορετικά εκφραστικά μέσα, από τη λογοτεχνία και τη μαγειρική μέχρι τη μουσική και τα εικαστικά. Η επιστολική δράση «Αποσπάσματα ενός δείπνου: επιστολές από μακριά» είναι μία συμπαραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας, του Θιάσου “Ωκύπους” και της “Ομάδας7”, που υλοποιείται με την ευγενική υποστήριξη του Ιδρύματος Ιωάννου Φ. Κωστοπούλου. Oλες οι εκδηλώσεις θα γίνουν διαδικτυακά, με ώρα έναρξης στις 7 μ.μ.

Όποιος θέλει να τις παρακολουθήσει, μπορεί να συμπληρώσει άμεσα (έως τις 12 Μαρτίου) τη δήλωση συμμετοχής, που είναι διαθέσιμη στον σύνδεσμο: https://forms.gle/mfdAj4aDvXJLmvhKA. Η φόρμα θα παραμείνει διαθέσιμη για συμπληρωματικές εγγραφές, για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν τις επόμενες προγραμματισμένες εκδηλώσεις – δράσεις του Εργαστηρίου.

Αναλυτικά όλο το πρόγραμμα έχει ως εξής:
– Τετάρτη 17 Μαρτίου: «Aπό τον Τάραντα στην Καλαμάτα: Το ξεκίνημα του ταξιδιού».
– Τετάρτη 31 Μαρτίου: «Μια ιστορία από τη Χιλή: Η πατατοφάγος Aurora».
– Τετάρτη 14 Απριλίου: «Μυστικά και μεταμφιέσεις του παστού μπακαλιάρου».
– Τετάρτη 12 Μαΐου: «Ημερολόγιον περιοδείας εν Ρωσσία: Ο Σταφιδαπόστολος».
– Τετάρτη 26 Μαΐου: «Μια απρόσμενη συνάντηση: Επιστροφή στην Καλαμάτα».

Οι συντελεστές είναι οι: Γεωργία Κουτσούκου σεφ, Mariana Kutulas Vrsalovic δημιουργός θεάτρου, Ιλιάνα Παζαρζή ηθοποιός, Σταμάτης Πολενάκης συγγραφέας, Μαργαρίτα Σταυράκη εικαστικός, Αθηνά Στουρνά σκηνογράφος – θεατρολόγος, Αννα Τσίχλη – Boissonnas δραματολόγος – σκηνοθέτις και προσκεκλημένοι καλλιτέχνες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος