Καλαμάτα: Χορωδιακή συνάντηση στο Πνευματικό Κέντρο

Η Ένωση Φίλων Μουσικής Καλαμάτας Αρμονία συνεχίζει τις δραστηριότητές της με μία χορωδιακή συνάντηση αφιερωμένη στην Ελληνική Επανάσταση την Κυριακή (30 Οκτωβρίου 2022) στις 6.00μ.μ. στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας.

Την εκδήλωση αυτή οραματίστηκε προ έτους η χορωδία “Ταϋγέτη” ως σύμπραξη των χορωδιών των τριών πόλεων Σπάρτης, Καλαμάτας και Τρίπολης με την συμμετοχή της χορωδίας Τρίπολης, της Ένωσης Φίλων Μουσικής Καλαμάτας Αρμονία και του Συλλόγου Φίλων Μουσικής Σπάρτης “Η Ταϋγέτη” με σκοπό να παρουσιαστεί και στις τρεις πόλεις προς τιμή των αγώνων των προγόνων μας για ανεξαρτησία και ελευθερία.

Σε συνδιοργάνωση με την Περιφέρεια Πελοποννήσου, έστω και ετεροχρονισμένα λόγω πανδημίας, η εκδήλωση είναι αφιερωμένη στα 200 χρόνια από την ελληνική επανάσταση και στην απόδοση τιμής στο αδούλωτο ελληνικό πνεύμα και στους αγώνες των Ελλήνων ενάντια στον κατακτητή σε όποια χρονική στιγμή και από όποια πλευρά των συνόρων της και αν αυτός εμφανίστηκε.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει μελοποιημένους στίχους του Ρήγα Φεραίου, παραδοσιακά τραγούδια, μελοποιημένα ποιήματα του Ελύτη και τα Γκάτσου, απόσπασμα από τους Ελεύθερους Πολιορκημένους του Διον. Σολωμού, την Ωδή του Ανδρέα Κάλβου και ολοκληρώνεται με την κοινή παρουσίαση από τις τρεις χορωδίες αποσπασμάτων από τον Ύμνο εις την Ελευθερία του Διονυσίου Σολωμού σε μελοποίηση Νικόλαου Μάντζαρου.

Η εκδήλωση αυτή πραγματοποιήθηκε ήδη με επιτυχία στην Σπάρτη και θα παρουσιαστεί επίσης και στην Τρίπολη.

Ελεύθερη είσοδος

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος