Καλαμάτα: Αυλαία για το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Μετά από ένα 16ήμερο πρόγραμμα καθημερινών προβολών, σεμιναρίων και παράλληλων εκδηλώσεων, το 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου ρίχνει αυλαία αυτήν την Κυριακή (4 Ιουλίου), στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων Καλαμάτας (Αριστοδήμου 119), σε μία τελετή λήξης που επιφυλάσσει εκπλήξεις. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 21:00, στον αναμορφωμένο χώρο του πατινάζ, εκεί όπου γίνονται καθημερινά οι προβολές των ντοκιμαντέρ.

Η βραδιά θα ξεκινήσει με την απονομή των βραβείων Ισότητας, από τη τριμελή διεθνή που απαρτίζεται από τους: Laura Cini (Ιταλία–Σκηνοθέτις), Anne Kjersti Bjørn (Νορβηγία-Σκηνοθέτις) και Παναγιώτη Ευαγγελίδη (Ελλάδα-Σεναριογράφος/Σκηνοθέτης).

Ο σκηνοθέτης Τάσος Μπουλμέτης (Πολίτικη Κουζίνα, Νοτιάς, 1968) θα απονείμει το Βραβείο «Διεκδικώντας την Ελευθερία».
Επίσης θα δοθεί το Βραβείο Κοινού Καλύτερου Ντοκιμαντέρ της φετινής 7ης διοργάνωσης, που αναδείχτηκε έπειτα από ψηφιακή ψηφοφορία του διαδικτυακού κοινού του Φεστιβάλ.

Στη συνέχεια της βραδιάς θα προβληθεί το μικρού μήκους ντοκιμαντέρ που δημιούργησαν φοιτητές της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών κατά την διάρκεια του σεμιναρίου της Ιταλίδας σκηνοθέτιδος, Tekla Taidelli, πάνω στην θεματική του Φεστιβάλ «Διεκδικώντας την Ελευθερία» με έμπνευση από το ποίημα του Πιέρ Πάολο Παζολίνι: «Ποίηση σε σχήμα τριαντάφυλλου», στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου.

Η εκδήλωση θα κλείσει με την προβολή της ταινίας μυθοπλασίας του Τάσου Μπουλμέτη “Ο Νοτιάς”, στο πλαίσιο της δράσης “Σινεμά ο Σταθμός”.

*Καθ’ όλη την διάρκεια της εκδήλωσης θα υπάρχει διερμηνεία στη Νοηματική.

Τέλος, στις 25 Ιουλίου, στη Σπάρτη, θα δοθεί το Βραβείο Σπάρτης Καλύτερου Ελληνικού Ντοκιμαντέρ, που υιοθετήθηκε από τον Δήμο και συνοδεύεται από χρηματικό έπαθλο. Η Κριτική Επιτροπή που θα απονείμει το εν λόγω βραβείο αποτελείται από τους Ελένη Αλεξανδράκη (σκηνοθέτις), Ρόμπι Εκσιέλ (δημοσιογράφος-κριτικός κινηματογράφου) και Κωνσταντίνο Μπλάθρα (δημοσιογράφος-κριτικός κινηματογράφου).

Υπενθυμίζεται ότι το Φεστιβάλ συνεχίζεται έως τις 28 Ιουλίου, σε επίσης ανοιχτούς χώρους σε άλλες 10 πόλεις που συμμετέχουν στην φετινή διοργάνωση και είναι: η Σπάρτη, η Πάτρα, το Γύθειο, το Ξυλόκαστρο, η Αμαλιάδα, η Ακράτα, η Δημητσάνα, η Στυμφαλία, το Λεβίδι και το Δερβένι.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ