Καλαμάτα: Αθωώθηκαν οι εργαζόμενοι στη Μαραθόλακα

Αθώοι κρίθηκαν την Παρασκευή οι εργαζόμενοι στο χώρο διαχείρισης αποτριμμάτων στη Μαραθόλακα, οι οποίοι μετά από μήνυση του Δημάρχου Παναγιώτη Νίκα, είχαν οδηγηθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου για παρεμπόδιση της απόθεσης των απορριμμάτων.
Το δικαστήριο μετά τις καταθέσεις των οδηγών των απορριμμάτων έκρινε πως δεν υπήρξαν πράξεις παρεμπόδισης. Η υπόθεση ωστόσο αναμένεται να συνεχιστεί στις δικαστικές αίθουσες με την εκδίκαση της μήνυσης που έχουν καταθέσει οι εργαζόμενοι κατά της δημοτικής αρχής για επιβάρυνση του περιβάλλοντος στη συγκεκριμένη περιοχή, λόγω κακής διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ως μάρτυρες στη δίκη κατέθεσαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θανάσης Βασιλόπουλος οι οποίοι σε ερώτηση της υπεράσπισης απάντησαν πως στη Μαραθόλακα δεν τηρούνται οι περιβαλλοντικοί όροι και γίνονται προσπάθειες να βελτιωθεί η κατάσταση.

Κατά την ακροαματική διαδικασία ο Προϊστάμενος του Τμήματος Περιβάλλοντος της Περιφέρειας ανέφερε πως σε πρόσφατο έλεγχο στη Μαραθόλακα διαπιστώθηκε πως δεν τηρούνται αρκετοί από τους περιβαλλοντικούς όρους και υπάρχει ήδη η εισήγηση για επιβολή προστίμου στο Δήμο Καλαμάτας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος