Καλαμάτα: Aθώοι και οι δέκα κατηγορούμενοι για τις φονικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2016

Αθώοι κρίθηκαν χθες από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Καλαμάτας και οι δέκα κατηγορούμενοι για τις φονικές πλημμύρες του Σεπτεμβρίου του 2016 στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμάτας, που είχαν κοστίσει τη ζωή σε δύο γυναίκες σε Καλαμάτα και Πήδημα και είχαν προξενήσει μεγάλες καταστροφές.

Κατηγορούμενοι ήταν ο τότε δήμαρχος Καλαμάτας και νυν περιφερειάρχης Πελοποννήσου, πρώην αντιδήμαρχος του Δήμου Οιχαλίας, πρώην διευθυντής του ΓΟΕΒ, πρώην πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ, δύο πρώην αντιδήμαρχοι της Καλαμάτας, πρώην διευθυντής της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Καλαμάτας, πρώην διευθυντής εργοταξίου του αυτοκινητόδρομου του “Μορέα” και εκπρόσωπος της παραχωρησιούχου εταιρείας.

Κατηγορούνταν για πλημμύρα εξ αμελείας διά παραλείψεως, από την οποία προκλήθηκε κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο καθώς και για ανθρωποκτονία εξ αμελείας δια παραλείψεως κατά συρροή.

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή των κατηγορουμένων, εκτός του πρώην αντιδήμαρχου Οιχαλίας, του οποίου πρότεινε την αθώωση, καθώς και την απαλλαγή από την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας του πρώην διευθυντή εργοταξίου και του εκπροσώπου παραχωρησιούχου εταιρείας.

Το δικαστήριο στην απόφασή του έκανε δεκτές τις αιτιάσεις της υπεράσπισης των κατηγορουμένων, πως οι ίδιοι δεν φέρουν ευθύνη για ό,τι συνέβη, αφενός επειδή δεν ήταν στις δικές τους αρμοδιότητες η υλοποίηση έργων, που θα μπορούσαν να αποτρέψουν τις συνέπειες και αφετέρου διότι επρόκειτο για ακραίο καιρικό φαινόμενο, που κανένα έργο δεν θα μπορούσε να το αντιμετωπίσει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος