Καλαμάτα: Απόφαση ένταξης έλαβε ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων – Ξεκινά η κατασκευή του

Απόφαση ένταξης έλαβε από το Υπουργείο Ενέργειας και Περιβάλλοντος και τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Αποβλήτων, ο Σταθμός Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων του δήμου Καλαμάτας στο πλαίσιο της σύμβασης για την κεντρική διαχείριση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος αναφερόμενος στο θέμα υπογράμμισε ότι, η διαχείριση των απορριμμάτων, η καθημερινότητα και η προστασία του περιβάλλοντος, αποτελούσε και αποτελεί προτεραιότητα για τη Δημοτική Αρχή Καλαμάτας και στο πλαίσιο αυτό η Δημοτική Αρχή έχει καταθέσει προτάσεις για τη διαχείριση και την μείωση του όγκου των απορριμμάτων, ενώ προετοιμάζεται για τη μεταφορά των απορριμμάτων στην Κεντρική Διαχείριση.

Ο κ. Βασιλόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος πως μέσω της σύμβασης και την ανάπτυξη των 3 εργοστασίων, των 3 ΧΥΤΥ και τους 2 κεντρικών σταθμών μεταφόρτωσης που προβλέπονται, το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων θα επιλυθεί. Η πρόταση που υπέβαλε ο δήμος Καλαμάτας, για το Σταθμό Μεταφόρτωσης, είναι προϋπολογισμού 1.950.000€, και μετά την έγκριση που εξασφάλισε ο ΦΟΣΔΑ (στον οποίο έχει εκχωρηθεί η αρμοδιότητα) θα προχωρήσουν όλες οι διαγωνιστικές διαδικασίες για την κατασκευή του.

Ο Σταθμός θ’ αναπτυχθεί στην ευρύτερη περιοχή της ΜΟΛΑΚ, σε χώρο που είχε αγοραστεί επί δημαρχοντίας Παναγή Κουμάντου, δίπλα από την έκταση όπου θα γίνει το «Πράσινο Σημείο» για το οποίο έχει ήδη ληφθεί απόφαση ένταξης. Ο ΣΜΑ Καλαμάτας – Μεσσήνης, διαθέτει όλες τις αδειοδοτήσεις, από την Πολεμική και Πολιτική Αεροπορία.

Στις δηλώσεις του πάντως ο δήμαρχος Καλαμάτας εξέφρασε την ανησυχία του για τις εξελίξεις που υπάρχουν στην Καλλιρρόη με το εργοστάσιο που πρόκειται να καλύπτει το σύνολο του νομού Μεσσηνίας αλλά και περιοχές της Αρκαδίας. «Είχαμε ενημερωθεί για τις δυσκολίες που υπάρχουν εκεί» τόνισε ο κ. Βασιλόπουλος και συμπλήρωσε πως «ακόμη κι αν υπάρξει πρόβλημα και χρειαστεί να μεταφέρουμε απορρίμματα, έχουμε τη δυνατότητα το αρμόδιο υπουργείο, σε συνεργασία με τον ΦΟΣΔΑ, να μας δώσει αυτή τη δυνατότητα.

Για να τα μεταφέρουμε όμως χρειαζόμαστε Σταθμό Μεταφόρτωσης που ήδη εγκρίθηκε».

Τέλος ο δήμαρχος Καλαμάτας εκτίμησε πως «πρέπει να πάμε υποχρεωτικά μέσα στο 2023 τα απορρίμματα στην Κεντρική Διαχείριση, είτε στη μονάδα της Καλλιρρόης, είτε στην Παλαιοχούνη».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος