Καλαμάτα: Aνοιχτό μάθημα από το 4ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου

Το 4ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας 2022 έχει σχεδόν φθάσει στο τέλος του για φέτος και την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου, στις 13.00 στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου της Καλαμάτας το μάθημα θα είναι ανοιχτό για το κοινό.

Το ανοιχτό μάθημα δεν είναι παράσταση μα ένα κανονικό μάθημα υπό την καθοδήγηση των: Γκάμπριελ Μολέτα (σκηνοθέτιδα και καλλιτέχνης) στη κίνηση και του σκηνοθέτη και καλλιτεχνικού διευθυντή του Kalamata Drama International Summer School Άντριου Βισνέφσκι στη διδασκαλία του κειμένου.

Η διάρκεια του είναι περίπου 90′ και θα μπορεί όποιος θέλει να δει τις τεχνικές και την διδασκαλία που εφαρμόζονται στο σχολείο θεάτρου και να μοιραστεί την εμπειρία μαζί με τους μαθητές.

Να σημειωθεί ότι, όποιος ενδιαφέρεται θα πρέπει να είναι στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου ένα τέταρτο νωρίτερα. Η κράτηση θέσης είναι απαραίτητη (τηλεφωνικά στο: 6955933407 ή μέσω mail: info@mariacallas.gr)

Το φετινό KADISS επικεντρώθηκε σε εναλλακτικές προσεγγίσεις για την εύρεση του χαρακτήρα μέσα από το λυρικό Δράμα του Γουίλιαμ Σαίξπηρ και την δημιουργία του “κόσμου” του έργου.
Παράλληλα, προσπάθησε να εμφυσήσει στους μαθητές δυνατότητες και αυτοπειθαρχία με σκοπό να αξιοποιήσουν τις ικανότητες τους στο έπακρο.

Προτού η φετινή διοργάνωση ολοκληρωθεί, την Κυριακή (4 Σεπτεμβρίου) η ομάδα του KaDISS θα βρεθεί στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος