Την άμεση επαναλειτουργία της ακτοπλοϊκής γραμμής Καλαμάτα – Γύθειο – Κύθηρα – Κίσσαμος, μετά την υποχρεωτική ακινησία λόγω βλάβης του πλοίου «Βιτσέντζος Κορνάρος» ζητάει με ανακοίνωσή της, η παράταξη “Ανοικτός Δήμος – Ενεργοί πολίτες”, της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας.
Μεταξύ άλλων τονίζει ότι: “Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η ανάπτυξη της πόλης μας δεν έρχεται μόνο από το αεροδρόμιο και τον καινούριο δρόμο αλλά και από τη θάλασσα.
Εδώ και αρκετά χρόνια λειτουργεί τους θερινούς μήνες η ακτοπλοϊκή γραμμή Καλαμάτα – Γύθειο – Κύθηρα – Κίσσαμος Χανίων, εξυπηρετώντας κάθε χρόνο χιλιάδες πολίτες όχι μόνο της Μεσσηνίας αλλά και όλης της Πελοποννήσου.
Παράλληλα, έχει συμβάλλει τα μέγιστα στην τόνωση της τουριστικής κίνησης της περιοχής μας, καθώς είναι η μοναδική ακτοπλοϊκή σύνδεση της Πελοποννήσου με την Κρήτη. Φέτος όμως λόγω μηχανικής βλάβης το «Βιτσέντζος Κορνάρος», το πλοίο που εκτελούσε το παραπάνω δρομολόγιο έχει ακινητοποιηθεί. Αν και η σύμβαση υποχρεώνει την πλοιοκτήτρια εταιρία να αντικαταστήσει αμέσως το πλοίο σε περίπτωση βλάβης, ώστε να μην μένει ανενεργή η γραμμή, εντούτοις μέχρι σήμερα αυτό δεν έχει πραγματοποιηθεί.
Ζητάμε λοιπόν από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής να μεριμνήσει για την επαναλειτουργία της εν λόγω ακτοπλοϊκής γραμμής και μάλιστα άμεσα, ώστε να προλάβουμε έστω και την ύστατη στιγμή τη φετινή τουριστική περίοδο”.
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος