Καλαμάτα: Aκροάσεις στο Δημοτικό Ωδείο για Παιδική και Νεανική Χορωδία

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας πραγματοποιεί ακροάσεις για τη δημιουργία διαγωνιστικών τμημάτων Παιδικής και Νεανικής Χορωδίας. Το Ωδείο αναζητά παιδιά από 8 έως και 18 ετών που αγαπούν το τραγούδι για να στελεχώσει δύο τμήματα διαγωνιστικών χορωδιών με σκοπό τη συμμετοχή σε διαγωνισμούς και φεστιβάλ Χορωδιών αλλά και σε πλήθος συναυλιών στην Καλαμάτα αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας έχει μια σταθερά επιτυχημένη πορεία με τις χορωδίες του σε φεστιβάλ, διαγωνισμούς και συναυλίες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι χορωδίες του Ωδείου έχουν τιμηθεί με χρυσά βραβεία σε πολλούς διαγωνισμούς και έχουν συμμετάσχει σε συναυλίες στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών, του Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, του φεστιβάλ “Διεθνείς Μουσικές Ημέρες Καλαμάτας” αλλά και σε συναυλίες στην Βιέννη, στο Άμστερνταμ, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στην Εθνική Λυρική Σκηνή κ.α.

Η συμμετοχή των παιδιών σε μια χορωδία δεν είναι απλά μια ψυχαγωγική διαδικασία αλλά μια δραστηριότητα με χαρακτήρα μορφωτικό, παιδαγωγικό και κοινωνικό. Ταυτόχρονα η συμμετοχή σε μια χορωδία έχει ψυχολογικά και σωματικά οφέλη καθώς από έρευνες έχει αποδειχθεί πως η συμμετοχή σε χορωδιακά σύνολα ενδυναμώνει το αίσθημα της σύμπνοιας, ομαλοποιεί τον παλμό της καρδιάς, μειώνει τα επίπεδα άγχους και ενδυναμώνει το αίσθημα της συνεργασίας.

Όποιος ενδιαφέρεται να προσφέρει στα παιδιά του τα ευεργετήματα της συμμετοχής σε μια Χορωδία, μπορεί να επισκεφτεί το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας για ακρόαση από τον μαέστρο, Ιβάν Μάτζαρη, κάθε Παρασκευή και ώρες 19:00 με 20:00.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος