Καλαμάτα: Αδήριτη ανάγκη η αναδιάρθρωση των συκεώνων

Ως απόλυτη και αναγκαία συνθήκη για την ανάπτυξη της εγχώριας συκοπαραγωγής χαρακτήρισε την αναδιάρθρωση των γερασμένων πλέον συκεώνων της Μεσσηνίας ο πρόεδρος της “Συκικής”, Παναγιώτης Παπαγεωργίου, μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας.

Μάλιστα, ο κ. Παπαγεωργίου εμφανίστηκε αισιόδοξος πως κάτι τέτοιο μπορεί να υλοποιηθεί, καθώς έχουν εκφραστεί θετικά τόσο ο αρμόδιος υπουργός Μάκης Βορίδης, όσο και ο υφυπουργός. “Αν δεν γίνει τώρα, δεν θα γίνει ποτέ”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Παπαγεωργίου χαρακτήρισε, πάντως, τη φετινή χρονιά μέτρια για την παραγωγή του σύκου, και ξεκαθάρισε πως αν δε συμβεί κάτι απρόοπτο θα είναι καλύτερη από την περσινή. Ανακοίνωσε, επίσης, πως τα απεντομωτήρια θαανοίξουν τις επόμενες ημέρες, με πρώτα αυτά των Μολάων Λακωνίας, και σημείωσε πως άμεσα το Δ.Σ. της οργάνωσης θα καταλήξει και στις φετινές τιμές, αξιολογώντας την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στην παραγωγή αλλά και όλες τις εξελίξεις αναφορικά με την πανδημία.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ