Καλαμάτα: 5ος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός από τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας προκηρύσσει τον 5ο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό στις κατηγορίες Πεζογραφίας, Ποίησης, Θεατρικού έργου και Δοκιμίου. Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε όσους γράφουν στην ελληνική γλώσσα και κατοικούν ή κατάγονται από τη Μεσσηνία, ανεξαρτήτως εθνικότητας ή ηλικίας.

Ως ημερομηνία έναρξης του διαγωνισμού ορίζεται η Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021 και ως ημερομηνία λήξης η Παρασκευή 29 Μαΐου 2021. Κάθε συμμετοχή εκτός του συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου θα θεωρείται εκπρόθεσμη και δε θα γίνεται αποδεκτή. Οι συμμετοχές αποστέλλονται ταχυδρομικά στη διεύθυνση της Βιβλιοθήκης (Αριστομένους 33, Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, 4ος όροφος) με απλή και όχι συστημένη αλληλογραφία, ή κατατίθενται στη Γραμματεία της Βιβλιοθήκης τις εργάσιμες ημέρες και ώρες, εφόσον η Βιβλιοθήκη ανοίξει για το κοινό.

Το θέμα του διαγωνισμού είναι η επανάσταση του 1821 και κάθε υποψήφιος μπορεί να συμμετάσχει σε μία ή περισσότερες κατηγορίες του Διαγωνισμού με μια ποιητική συλλογή (από 1 έως 5 ποιήματα) ή ένα διήγημα έως 2.000 λέξεις και ένα δοκίμιο έως 2.000 λέξεις ένα απόσπασμα θεατρικού έργου ή και μονόπρακτο έως 2.000 λέξεις.
Τα έργα που θα υποβληθούν πρέπει να είναι αδημοσίευτα και δημιουργήματα ενός μόνο συγγραφέα. Η βράβευση σε άλλο λογοτεχνικό διαγωνισμό νοείται ως δημοσίευση.

Τα έργα πρέπει να υποβληθούν δακτυλογραφημένα και όχι χειρόγραφα σε τρία ξεχωριστά αριθμημένα αντίτυπα.

Για περισσότερες πληροφορίες στο τηλέφωνο 2721096818 (κα Παπαδοπούλου, κα Σακκέτα) ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση mail@vivlkkal.mes.sch.gr

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος