Καλαμάτα: 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου

Το 5ο Διεθνές Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου είναι προ των πυλών με εναρκτήρια ημερομηνία την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου και λήξη την Κυριακή 10 Οκτωβρίου.

Από χθες (Δευτέρα 20 Σεπτεμβρίου) ξεκίνησε η προπώληση των εισιτηρίων, ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός πριν τις παραστάσεις. Προπώληση θα πραγματοποιείται πρωινές ώρες από τις 10:00-12:00 στο Πνευματικό Κέντρο και απογευματινές ώρες από τις 18:00-20:00 στο χώρο της Πειραματικής Σκηνής, (Ευριπίδου 2). Στις παραστάσεις αλλά και στην Πρωινή Εκπαιδευτική Ζώνη για τα σχολεία θα τηρηθούν όλα τα ισχύοντα υγειονομικά μέτρα.

Φέτος το πρόγραμμα είναι πλουσιότατο με συμμετοχή επαγγελματικών ομάδων καταξιωμένων στο χώρο, αλλά και συμμετοχές από το εξωτερικό. Στο πλαίσιο του φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν τρία αξιόλογα σεμινάρια με ξεχωριστή σημασία για όσους θέλουν να εντρυφήσουν στη μαγική τέχνη του κουκλοθέατρου. Όλα τα σεμινάρια θα πραγματοποιηθούν στην ευρύχωρη αίθουσα της Πειραματικής Σκηνής Καλαμάτας, ενώ για τον χειρισμό και τις πρόβες μπορεί να χρησιμοποιηθεί και ο υπαίθριος χώρος του πάρκου. Λόγω των υγειονομικών διατάξεων τα σεμινάρια θα έχουν περιορισμένο αριθμό θέσεων.

Στο πρώτο εργαστήριο, εκπαιδευτής θα είναι ο πολυπράγμων δάσκαλος Στάθης Μαρκόπουλος (ομάδα ΑΓΙΟΥΣΑΓΙΑ). Είναι ένα εργαστήριο κατασκευής Γιγαντόκουκλας με τίτλο “Οι Γίγαντες ανάμεσά μας” έχει διάρκεια 12 ώρες και θα πραγματοποιηθεί σε 3 συναντήσεις στο χώρο της Πειραματικής.

Το δεύτερο σεμινάριο με εκπαιδευτή πάλι το Στάθη Μαρκόπουλο είναι μια εισαγωγή στη θεατρική μαριονέτα, συνολικά 12 ωρών σε 3 συναντήσεις. Δεν απαιτείται προηγούμενη εμπειρία στο κουκλοθέατρο και ο αριθμός συμμετεχόντων θα είναι το μέγιστο 10 ενήλικες. Το εργαστήριο αφορά μια εισαγωγική προσέγγιση στην κατασκευή και το χειρισμό θεατρικής κούκλας με νήματα (μαριονέτα) και τις βασικές αρχές κατασκευής και χειρισμού.

Τέλος, το τρίτο σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί με εκπαιδευτή τον Χρήστο Αυτσίδη (ομάδα ΧΑΡΧΟΥΤ), περιέχει εργαστήριο εμψύχωσης θεατρικής κούκλας, κίνηση και παιχνίδια με τη φωνή, συνολικής διάρκειας 2 ωρών. Ο μέγιστος αριθμός ατόμων θα είναι 15. Το εργαστήρι θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 3 Οκτωβρίου και ώρα 16:00 – 18:00.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα εργαστήρια-Σεμινάρια και στην ομάδα των Εθελοντών στα τηλέφωνα: 27210 21653, 27210 82864, 6977437279, 6971540945.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος