Καλαμάτα: 4ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου

Το 4ο Διεθνές Θερινό Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας 2022 / KaDISS 2022, διάρκειας τριών εβδομάδων (16/8 – 4/9/2022), θα διεξαχθεί στο αμφιθέατρο του Πνευματικού Κέντρου Καλαμάτας και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Επίσης μαθήματα θα πραγματοποιηθούν, σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας, στο αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας καθώς και στο Εκκλησιαστήριο της Αρχαίας Μεσσήνης.

Το φετινό KaDISS, θα καλωσορίσει συμμετέχοντες από το Ηνωμένο Βασίλειο, την Ιρλανδία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και μαθητές της Δραματικής Σχολής και της σχολής Σκηνοθεσίας του Εθνικού Θεάτρου από την Ελλάδα.

Η διοργάνωσή πραγματοποιείται σε συνεργασία, με το Ίδρυμα Καπετάν Βασίλη και Κάρμεν Κωνσταντακοπούλου, το οποίο δίνει τη δυνατότητα μέσω δωρεών/ υποτροφιών τα τελευταία τέσσερα χρόνια, σε νέους καλλιτέχνες από τη Μεσσηνία να συμμετάσχουν στο ετήσιο πρόγραμμά και με την υποστήριξη της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας και του Εμπορικού Επιμελητηρίου Μεσσηνίας.

Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του KaDISS 2022 και καταξιωμένος σκηνοθέτης Andrew Visnevski θα διδάξει υποκριτική, δημιουργία χαρακτήρων (character creation) και ερμηνεία/ενσάρκωση του κειμένου του Σαίξπηρ (imaginative embodiment). Η καθηγήτρια κίνησης, καλλιτέχνης και σκηνοθέτης Gabrielle Moleta θα εργάζεται καθημερινά μέσω της προετοιμασίας του σώματος για την καλύτερη απόδοση των μαθητών και τις διαδρομές τους προς τη “μεταμόρφωση” (physical performance and their paths to transformation.)

Στο φετινό KaDISS, που είναι αφιερωμένο στη μνήμη και στη διαρκή επιρροή του Peter Brook, μέσα από τις διδακτικές αρχές και τις μεθόδους του θα διερευνηθούν τα όρια της τέχνης του θεάτρου, χρησιμοποιώντας ως αφετηρία το κείμενο του «Βασιλιά Ληρ» του Σαίξπηρ.

Το Διεθνές Σχολείο Θεάτρου Καλαμάτας / Kalamata Drama International Summer School (KaDISS) είναι το αποτέλεσμα της δημιουργικής συνεργασίας μεταξύ του Συλλόγου Αποφοίτων “Μαρία Κάλλας” του Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας και του θεατρικού Οργανισμού Theatre Alive! και απευθύνεται σε νέους καλλιτέχνες απ’ όλο τον κόσμο. Και οι δύο φορείς είναι μη κερδοσκοπικοί οργανισμοί που έχουν δεσμευτεί να ενθαρρύνουν την καινοτομία και την κατάρτιση στις παραστατικές τέχνες.

Στόχος είναι, επαγγελματίες ηθοποιοί, απόφοιτοι Δραματικών σχολών και νέοι που έχουν ήδη επαγγελματική εμπειρία στο Θέατρο, καθώς και εκείνοι που χρειάζονται ικανότητες / θεμέλια σε άλλους τομείς των τεχνών, όπως η όπερα και το μουσικό Θέατρο, να αναπτύξουν τη μεθοδολογία και τις δεξιότητές τους στην υποκριτική.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος