Καλαμάτα: 25 στρέμματα αγροτοδασική έκταση έκαψε η φωτιά στο Αριοχώρι

25 στρέμματα “στάχτη” άφησε πίσω της η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το απόγευμα στο Αριοχώρι του δήμου Καλαμάτας, καταστρέφοντας κυρίως καλαμιώνες και λίγα στρέμματα με ελαιόδεντρα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 4 μ.μ. και πήρε γρήγορα διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων, απειλώντας ακόμη και καταυλισμό Ρομά.

Για την κατάσβεση κινητοποιήθηκαν άμεσα εναέρια μέσα, με 1 ελικόπτερο Erickson και 2 αεροσκάφη Πετζετέλ, ενώ στο έδαφος επιχειρούσαν 8 οχήματα με 30 πυροσβέστες και μια ομάδα πεζοπόρου τμήματος.

Τη μάχη με τις φλόγες ενίσχυσαν οι υδροφόρες και τα οχήματα της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαμάτας, η εθελοντική ομάδα ΟΑΚ Μεσσηνίας, καθώς και εθελοντές από τα γύρω χωριά.

Η συντονισμένη δράση των πυροσβεστικών δυνάμεων και των εθελοντών απέτρεψε την επέκταση της φωτιάς σε μεγαλύτερες εκτάσεις και κατοικημένες περιοχές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος