Καλαμάτα: 23 προτάσεις για ένταξη στο “Αντώνης Τρίτσης” έχει υποβάλλει ο δήμος

Τα έργα που διεκδικεί ο Δήμος Καλαμάτας, μέσα από 23 προτάσεις που έχουν κατατεθεί σε 13 Άξονες του Προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης», προϋπολογισμού που ξεπερνάει τα 60 εκατ. €., παρουσίασε χθες ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος.

Πρόκειται για έργα και μελέτες που αφορούν το σύνολο των ενεργών Αξόνων του Προγράμματος, με το Δήμο Καλαμάτας να έχει ολοκληρώσει ήδη την υποβολή των προτάσεών του στο υπουργείο Εσωτερικών, αναμένοντας τις σχετικές αξιολογήσεις.
Σύμφωνα με τον δήμαρχο, οι ενέργειες της Δημοτικής Αρχής ακολουθούν το πρόγραμμα και το σχέδιο που τέθηκε προεκλογικά και ενισχύθηκε στην πορεία με νέα έργα, δράσεις και πρωτοβουλίες. Ο Θανάσης Βασιλόπουλος επεσήμανε ότι ο δήμος θα συνεχίσει να διεκδικεί πόρους μέσω κάθε διαθέσιμου χρηματοδοτικού εργαλείου, όπως το ΕΣΠΑ, το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τα Τομεακά των Υπουργείων, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας, αλλά και το Ταμείο Ανάκαμψης που ακολουθεί.
Συγκεκριμένα κάποιες από τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί από το δήμο Καλαμάτας προς ένταξη και χρηματοδότηση αφορούν στην κατασκευή Κεντρικής Δεξαμενής Ύδρευσης του Δήμου Καλαμάτας, έργα αποχέτευσης, ακαθάρτων, ανακύκλωσης απορριμμάτων και ενεργειακής αναβάθμισης, έργα αγροτικής οδοποιίας, κατασκευής σχολικών μονάδων Ειδικής Εκπαίδευσης, παρεμβάσεις προσβασιμότητας, προσεισμικό έλεγχο κτηρίων, ψηφιακό μουσείο στο πλαίσιο του προγράμματος «Ελλάδα 1821-2021» και άλλα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος