Καλαμάτα: 21 μετανάστες που διασώθηκαν ανοιχτά της Πύλου έφτασαν στο λιμάνι (βίντεο)

Στο λιμάνι της Καλαμάτας, έφτασαν 10 λεπτά πριν τις 11 σήμερα το πρωί, 21 μετανάστες που διασώθηκαν χθες το απόγευμα 70ν.μ. δυτικά της Πύλου, όταν η βάρκα στην οποία επέβαιναν εντοπίστηκε από παραπλέον πλοίο.

Σήμερα το πρωί το πλοίο το οποίο τους διέσωσε τους μετέφερε στο αγκυροβόλιο του λιμένα της Καλαμάτας και από εκεί με λάντζα, συνοδεία και σκάφους του λιμενικού Σώματος, μεταφέρθηκαν στον χώρο των αποθηκών του λιμανιού, όπου θα φιλοξενηθούν προσωρινά.

Πρόκειται για 21 άνδρες και εφήβους, κατά δήλωση τους υπήκοοι Μπαγκλαντές, που πιθανότατα ξεκίνησαν το ταξίδι τους από τη Λιβυή με προορισμό κάποιο λιμάνι της Ιταλίας.

Στο λιμάνι της Καλαμάτας, όπου ήδη έχει ξεκινήσει η καταγραφή τους, τους περίμεναν και εθελόντριες του Ερυθρού Σταυρού για να τους παράσχουν τις πρώτες βοήθειες. Όλοι τους ήταν ταλαιπωρημένοι αλλά δεν αντιμετωπίζουν κάποιο πρόβλημα ενώ αρκετοί έφτασαν ξυπόλυτοι.

Παράλληλα, έχει ξεκινήσει και η έρευνα από το λιμενικό Σώμα για να διαπιστωθεί αν μεταξύ των διασωθέντων βρίσκονται και άτομα που εμπλέκονται με τη διακίνηση τους. Ο προσωρινός χώρος φιλοξενίας τους, προετοιμάστηκε από τις υπηρεσίες πρόνοιας και πολιτικής προστασίας του Δήμου Καλαμάτας με τη συνδρομή και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Καλαμάτα: 21 μετανάστες που διασώθηκαν ανοιχτά της Πύλου έφτασαν στο λιμάνι (βίντεο)

Όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία και δοθεί εντολή από τις εισαγγελικές αρχές, οι διασωθέντες θα αναχωρήσουν για ΚΥΤ στην ενδοχώρα.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος