Καλαμάτα: Έρχεται το Πρώτο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου

Το Πρώτο Παιδικό και Εφηβικό Φεστιβάλ Κινηματογράφου Καλαμάτας (#kcff) καρπός της συνεργασίας της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Καλαμάτας και της Filmhouse / Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας έρχεται σε ετήσια βάση για να υποστηρίξει και να προωθήσει την παγκόσμια δημιουργική κινηματογραφική παραγωγή για παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους.

Ήρθε η ώρα ο παγκόσμιος παιδικός και εφηβικός κινηματογράφος να αποκτήσει τη δική του γιορτή στην Καλαμάτα με ταινίες πρώτης προβολής, μικρού και μεγάλου μήκους, κινουμένων σχεδίων και live action από όλο τον κόσμο για να τις ανακαλύψουν παιδιά και εφήβους από 3 έως 18 χρονών.

Σκοπός του Φεστιβάλ είναι η ψυχαγωγία και διάπλαση των παιδιών και η ανάδειξη της αξίας του κινηματογράφου ως σημαντικού στοιχείου για την ενίσχυση της κοινωνικοποίησής τους και της ενσυναίσθησής τους.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές: «Θέλουμε να ψυχαγωγήσουμε και να εμπνεύσουμε τα παιδιά και τους νέους. Διαλέξαμε ό,τι πιο φρέσκο από την παγκόσμια κινηματογραφική παραγωγή για το νεανικό και παιδικό κοινό και φτιάξαμε ένα πολύχρωμο και πολυδιάστατο πρόγραμμα. Στόχος μας είναι –πέρα από την ψυχαγωγία– να ανοίξουμε μια συζήτηση για θέματα όπως τα δικαιώματα των παιδιών, η διαφορετικότητα, ο σεβασμός στην ετερότητα, η ανοχή, η δύναμη των κοριτσιών, οι κοινωνικές και πολιτισμικές διαφορές, οι οικογενειακές σχέσεις»

Το Φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί 10,11,12 Φεβρουαρίου στο Αμφ. Θοδ. Αγγελόπουλος στο Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας με είσοδο ελεύθερη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος