Κ. Σακελλαροπούλου από την Καλαμάτα: Οι ήρωες της Επανάστασης καθοδηγητές στην προάσπιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας

Mε κάθε επισημότητα, τη συμμετοχή πλήθους κόσμου και παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, η Καλαμάτα γιόρτασε χθες την επέτειο της απελευθέρωσής της από τον τουρκικό ζυγό στις στις 23 Μαρτίου του 1821.

Επίκεντρο των εκδηλώσεων για μία ακόμα χρονιά η τελετή της αναπαράστασης της κατάληψης της πόλης από τους οπλαρχηγούς και τ΄ασκέρια τους.
Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις εκπροσώπησε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ενώ εκπρόσωπος της Βουλής ήταν ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Μίλτος Χρυσομάλλης.
«Από εδώ έπνευσε ο σφοδρός άνεμος ελευθερίας, που παρέσυρε όλη την Ελλάδα και σάρωσε την οθωμανική τυραννία. Το μαχητικό πνεύμα και τα φλογερά ιδανικά των ηρωικών αγωνιστών της Επανάστασης εξακολουθούν να μας εμπνέουν και να μας καθοδηγούν και σήμερα, στους δύσκολους αυτούς καιρούς, στην προάσπιση της εθνικής μας ανεξαρτησίας», σημείωσε στις δηλώσεις της από την πλατεία 23ης Μαρτίου η πρόεδρος της Δημοκρατίας, η οποία το απόγευμα σε ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο ανακηρύχθηκε επίτιμη δημότης Καλαμάτας.
Νωρίτερα, κατά την παραμονή της στην Καλαμάτα, η κ. Σακελλαροπούλου επισκέφθηκε τον Παιδικό Σταθμό -Νηπιαγωγείο «Το περιβόλι της γιαγιάς» που λειτουργεί από το 1994 και αποτελεί δωρεά του Ιδρύματος Ευσταθίας Ι. Κωστοπούλου.

Αύριο ανήμερα της Εθνικής μας Γιορτής θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στο Ιστορικό Κέντρο και η καθιερωμένη παρέλαση στρατιωτικών τμημάτων, μαθητών και εκπροσώπων συλλόγων στους κεντρικούς δρόμους της Καλαμάτας.

Ρεπορτάζ: Κώστας Γαζούλης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος