Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ Χορού στην ΕΡΤ Καλαμάτας

Κεντρικό θέμα των παραστάσεων του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας είναι η σημασία τoυ ανθρώπου και του ρόλου της κοινότητας, επισήμανε η καλλιτεχνική διευθύντρια του φεστιβάλ, Λίντα Καπετανέα.

Ένα μήνα περίπου πριν την προγραμματισμένη πρεμιέρα του 27ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καλαμάτας, η Λίντα Καπετανέα είπε ότι η περυσινή πετυχημένη χρονιά αποτελεί τον “οδηγό” και για τη φετινή, καθώς υπάρχει η εμπειρία για τη διαχείριση της πανδημίας που διασφαλίζει την υγειονομική ασφάλεια τόσο των συμμετεχόντων όσο και των θεατών.
Όλες, οι παραγωγές που θα παρουσιαστούν συνοψίζουν την ανάγκη της ομάδας του φεστιβάλ να τροφοδοτεί τη συζήτηση για την ανθρώπινη κατάσταση στη σύγχρονη εποχή μέσα από την καταγραφή της προσωπικής αλλά και της συλλογικής εμπειρίας, καθώς “πραγματεύονται” έννοιες όπως η αλληλεγγύη, η εμπιστοσύνη και η διαπραγμάτευση.

Η πρεμιέρα (16 & 17 Ιουλίου , Αμφιθέατρο Κάστρου), της ομάδας Compagnie XY με το έργο Möbius, σε συνεργασία με τον Rachid Ouramdane, είναι μια παράσταση που επιλέχθηκε γιατί απευθύνεται σε όλη την οικογένεια, με 19 ακροβάτες και χορευτές επί σκηνής να αψηφούν τη βαρύτητα. Παράλληλα, η Λίντα Καπετανέα, έκανε γνωστό ότι η συγκεκριμένη παράσταση θα “ταξιδέψει” στις 19 Ιουλίου και στο Σαϊνοπούλειο αμφιθέατρο της Σπάρτης.

Εξίσου εντυπωσιακό αναμένεται να είναι και το “κλείσιμο” του 27ου Φεστιβάλ Χορού, με μια παράσταση της ομάδας “The Qdance Company” στο έργο “InCarnation” (25 Ιουλίου, Αμφιθέατρο Κάστρου) που μας “έρχεται” κατευθείαν από το Λάγος της Νιγηρίας.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια του Φεστιβάλ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις “παγκόσμιες πρεμιέρες” για τρεις ελληνικές συμμετοχές στο φετινό φεστιβάλ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος