Συναγερμός σήμανε το απόγευμα της Τετάρτης στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, καθώς ξέσπασε φωτιά στην περιοχή του Αβραμιού, στον Δήμο Μεσσήνης. Στο σημείο έχει αναπτυχθεί ισχυρή δύναμη με 8 οχήματα της Πυροσβεστικής και συνολικά 32 πυροσβέστες, καθώς και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος.
Από αέρος επιχειρεί ελικόπτερο τύπου Erickson, ενώ συνδράμουν και δύο αεροσκάφη τύπου Air Tractor. Στην κατάσβεση συμμετέχουν επίσης εθελοντές και υδροφόρες του Δήμου Μεσσήνης. τα εναέρια στη φωτιά στου Αβραμιού ενισχύθηκαν, με 2 Canadair και 2 PZL. Η φωτιά είναι πλέον υπό μερικό έλεγχο, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την πυροσβεστική. Έκαψε περισσότερο δασική περιοχή και μικρή έκταση με ελαιοκαλλιέργειες, συνολικά περίπου 50 στρέμματα, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις.
Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται φωτιά και στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας, ενώ νωρίτερα αντιμετωπίστηκε άμεσα περιστατικό στην Τριόδο του ίδιου Δήμου. Να σημειωθεί ότι σε όλες τις περιοχές πνέουν ισχυροί άνεμοι, γεγονός που δυσχεραίνει το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Οι επιχειρήσεις της Πυροσβεστικής συνεχίζονται με στόχο τον περιορισμό και τον πλήρη έλεγχο των μετώπων.
#Πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στο Αβραμιό Μεσσήνης. Κινητοποιήθηκαν 36 #πυροσβέστες με 1 ομάδα πεζοπόρου της 9ης ΕΜΟΔΕ, 11 οχήματα, 3 Α/Φ και 1 Ε/Π. Συνδρομή από εθελοντές και υδροφόρες ΟΤΑ.
— Πυροσβεστικό Σώμα (@pyrosvestiki) September 3, 2025
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος