Συνεχίζεται η έκθεση με θέμα: «Μικρασιατική Εκστρατεία: 100 Χρόνια Μετά», με φωτογραφικό υλικό και τεκμήρια εποχής, στο κτίριο Σπέντζα στην Κεντρική Πλατεία Φιλιατρών έως και τις 20 Νοεμβρίου 2022.
Η έκθεση ακολουθεί την διαδρομή από την άφιξη του Ελληνικού Στρατού στις 2 Μαΐου 1919 στην Σμύρνη, τις επιχειρήσεις στην Μ. Ασία, μέχρι την αποχώρηση του τον Σεπτέμβριο του 1922, μέσα από σπάνιο φωτογραφικό υλικό από το φωτογραφικό αρχείο του Πολεμικού Μουσείου και του Εθνικού Ιστορικού Μουσείου. Συνοδεύεται από κειμήλια και έγγραφα που αφορούν την περίοδο αυτή, από ιδιωτικές συλλογές και μουσεία.
Επιμέλεια της έκθεσης: Νικόλαος Ρούσσος – Συντηρητής & Εκτιμητής Έργων Τέχνης & Έργων Ζωγραφικής. Την έκθεση συνδιοργανώνουν, το Γενικό Επιτελείο Στρατού και η Κοινωφελής Επιχείρηση Παιδείας Πολιτισμού Αλληλεγγύης Περιβάλλοντος Δήμου Τριφυλίας (Κ.Ε.Π.Π.Α.ΠΕ.ΔΗ.Τ.).
Η είσοδος είναι ελεύθερη. Ώρες λειτουργίας 10.00 – 13.00 & 18.00 – 20.30
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος