Φιλιατρά: Μία οικολογική ιστορία με τίτλο “Το περιβόλι που έκανε απεργία”

Στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος Υγείας με τίτλο: “Μόνος μου καλλιεργώ υγιεινά για να τραφώ”, δημιουργήθηκε από τα παιδιά του 2ου Νηπιαγωγείου Φιλιατρών μία οικολογική ιστορία με τίτλο: “Το περιβόλι που έκανε απεργία”, η οποία αναφέρεται στις επιπτώσεις των συνθετικών λιπασμάτων στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον.

Τα παιδιά μέσα από την ιστορία τους προτείνουν τη βιολογική καλλιέργεια σαν μέθοδο για την παραγωγή τροφής, καθώς οι συμβατικές καλλιέργειες – με τη χρήση συνθετικών λιπασμάτων και ζιζανιοκτόνων – έχουν αποδεδειγμένα αρνητικές επιπτώσεις στην ανθρώπινη υγεία και το περιβάλλον.
Η σύλληψη και η δημιουργία της ιστορίας έγινε υπό την καθοδήγηση της νηπιαγωγού και προϊσταμένης της σχολικής μονάδας, Μαρίας Χονδρογιάννη, και εικονογραφήθηκε εξ’ ολοκλήρου από τους μικρούς μαθητές. Έμπνευση για τον τρόπο που αποδόθηκε η ιστορία υπήρξε η “ΦΡΟΥΤΟΠΙΑ” του συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Ε. Τριβιζά, η οποία αποτελεί μια Ελληνική σειρά κόμικ σε εικονογράφηση του Ν. Μαρουλάκη.

Με την ολοκλήρωσή της η ιστορία διαχύθηκε από το Νηπιαγωγείο στην κοινότητα, η οποία είναι κατεξοχήν αγροτική, μέσω παρουσίασης pdf και έτυχε μεγάλης αποδοχής.
Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Τριφυλίας ανέλαβε τη δαπάνη για την τύπωση της ιστορίας, ως ένδειξη στήριξης κάθε πρωτοποριακής προσπάθειας και καινοτόμου εκπαιδευτικής δράσης.
Μετά την τύπωση η ιστορία θα διανεμηθεί σε κάθε ένα από τους μικρούς συγγραφείς, αλλά και σε όλα τα Νηπιαγωγεία του Δήμου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος