Ευρωπαίοι φοιτητές για πέντε ημέρες στην Καλαμάτα

Στην Καλαμάτα βρίσκονται από χθες, Τετάρτη 27 Ιουλίου και για πέντε συνολικά ημέρες, 35 φοιτητές από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, που επισκέπτονται τη χώρα μας μέσω του ευρωπαϊκού φόρουμ της ΜΚΟ AEGEE-Athina, που υλοποιεί το πρόγραμμα Summer Univercity.

Είκοσι από τους φοιτητές επισκέφθηκαν το μεσημέρι το Δημαρχείο όπου τους καλωσόρισε ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, εξηγώντας με λίγα λόγια την εξέλιξη της Καλαμάτας κατά τις τελευταίες δεκαετίες.

Ευρωπαίοι φοιτητές για πέντε ημέρες στην Καλαμάτα

Σήμερα, είπε χαρακτηριστικά, η Καλαμάτα έχει εξελιχθεί σε μια σύγχρονη πόλη. Στόχος μας τώρα είναι να την κάνουμε περισσότερο ευρωπαϊκή πόλη δείχνοντας μεγάλη εξωστρέφεια. Ήδη, εντάχθηκε στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα των 100 έξυπνων και κλιματικά ουδέτερων πόλεων, γεγονός που μας φέρνει πιο κοντά στο μέλλον. Η Καλαμάτα προσφέρει τα πάντα: ασφάλεια, καλό αστικό και φυσικό περιβάλλον, άριστη διαμονή και εξαιρετικές γεύσεις. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της τελευταίας απογραφής, η Καλαμάτα είναι η μόνη πόλη της Πελοποννήσου που αύξησε τον πληθυσμό της.

Τα παιδιά που κατάγονται από την Ισπανία, Ολλανδία, Ρωσία, Εσθονία, Ουγγαρία, Ιταλία και Σλοβακία, έχουν ήδη επισκεφθεί την Αθήνα και ακολούθως την Επίδαυρο και το Ναύπλιο, σήμερα την Καλαμάτα και θα κλείσουν το ταξίδι τους, συνολικής διάρκειας 13 ημερών, στην Ελαφόνησο.

Στόχος είναι να γνωρίσουν τον πολιτισμό, τα ήθη και τα έθιμα, την κουλτούρα, τα μνημεία και τις πόλεις που επισκέπτονται. «Η AEGEE δημιουργεί χώρο για διάλογο και ευκαιρίες μάθησης και στοχεύει στην ενίσχυση της αμοιβαίας κατανόησης και να φέρει την Ευρώπη πιο κοντά στους νέους», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος Ιάσων Τζώρτζης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος