Επιστημονική γεωλογική συνδρομή για το Σπήλαιο του Κουφιέρου Μεσσηνίας

Με τον επίκουρο καθηγητή του Τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Νικόλαο Δεπόντη συνεργάζεται ο δήμος Πύλου-Νέστορος προκειμένου να αντιμετωπιστεί ενδεχόμενη επικινδυνότητα για τους επισκέπτες στο ιστορικό και εντυπωσιακό χώρο του Σπηλαίου του Κουφιέρου ή Σπηλαίου των Αγίων Αναργύρων στην κοινότητα του Παλαιού Λουτρού.

Ο δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Παναγιώτης Καρβέλας επισκέφηκε με τον καθηγητή το σπήλαιο, παρουσία του αντιδήμαρχου Δημήτρη Γαϊτάνη, του προέδρου του Παλαιού Λουτρού Γιώργου Τζωρτζίνη και ειδικών γεωλόγων με σκοπό την καταγραφή πιθανών κινδύνων από καταπτώσεις βράχων και την συζήτηση προσαρμοσμένων λύσεων για την αντιμετώπισή τους, με γνώμονα πάντα την ασφαλή διέλευση των επισκεπτών στον χώρο.
Η “Σπηλιά του Κουφιέρου” υπήρξε τόπος κατοίκησης από την 5η προ Χριστού χιλιετία αλλά και καταφύγιο των κατοίκων της περιοχής ως και την Επανάσταση του 1821. Κατά την περίοδο των Ορλωφικών μάλιστα βρήκαν μέσα σε αυτό μαρτυρικό θάνατο πολλοί Έλληνες χριστιανοί.
Σήμερα η ευρύτερη περιοχή έχει αναγνωριστεί από το κράτος ως αρχαίο μνημείο και κάθε χρόνο την επισκέπτεται (μαζί με το εκκλησάκι των Αγίων Αναργύρων που βρίσκεται στο χώρο και ανηγέρθη το 1923) πλήθος κόσμου από την περιοχή, την υπόλοιπη Ελλάδα και το εξωτερικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος