Επέστρεψε στο “κόκκινο” η Μεσσηνία – Ιδιώτες γιατροί συνδράμουν στα εμβολιαστικά κέντρα

Στο κόκκινο του επιδημιολογικού χάρτη της χώρας όσον αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας, επέστρεψε από χθες (8/12) ο νομός Μεσσηνίας.

Το τελευταίο 24ωρο, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε για την περιοχή μας 64 νέα κρούσματα κορονοϊού ενώ 66 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στην κλινική covid του νοσοκομείου της Καλαμάτας. Έξι παραμένουν οι διασωληνωμένοι ασθενείς στην αντίστοιχη ΜΕΘ.

«Η ΜΕΘ Covid του Νοσοκομείου Καλαμάτας είναι πλήρης εδώ και καιρό, με νέους ανθρώπους 42, 43 και 45 ετών» τόνισε η Διοικήτρια του Νοσοκομείου Καλαμάτας, Ελένη Αλειφέρη σε συνέντευξη που παραχώρησε χθες.

Η κ. Αλειφερη υπογράμμισε το υψηλό επίπεδο κινδύνου για εκείνους που παραμένουν ανεμβολίαστοι, αλλά και για όσους έχουν συμπτώματα, υποτιμούν τη νόσο και δεν προσέρχονται εγκαίρως στο Νοσοκομείο με αποτέλεσμα να επιβαρύνεται περαιτέρω η υγεία τους  με τραγικές –όπως είπε- σε κάποιες περιπτώσεις συνέπειες.

Παρ’ όλα αυτά η κ. Αλειφέρη υπογράμμισε πως το τελευταίο διάστημα διαπιστώνεται μια “έκρηξη” εμβολιασμών, υποστηρίζοντας οτι στο νοσοκομείο Καλαμάτας γίνονται 600 εμβολιασμοί ημερησίως, κυρίως για την 3η δόση, μ΄ενα 20-25% των εμβολιαζόμενων να κάνουν την 1η δόση.

Δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει δημοσίως και ονομαστικά τους επτά ιδιώτες γιατρούς του Ιατρικού Συλλόγου Μεσσηνίας που προσέτρεξαν να βοηθήσουν στο Εμβολιαστικό Κέντρο του Νοσοκομείου, πραγματοποιώντας εμβολιασμούς πολιτών, καλύπτοντας την απογευματινή βάρδια.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος