Ένας ακόμα θάνατος από Covid στο νοσοκομείο της Καλαμάτας

Ένας ακόμα θάνατος από τον κορονοϊό και τις επιπλοκές του σημειώθηκε χθες (Δευτέρα) στο Νοσοκομείο της Καλαμάτας.

Πρόκειται για έναν άνδρα 80 ετών που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ Covid, ο θάνατός του οποίου ανεβάζει τον αριθμό των θανάτων από covid στο νοσοκομείο της Καλαμάτας μόνο τις τελευταίες δύο εβδομάδες σε 23.
Να σημειώσουμε πως αυτή τη στιγμή , στη ΜΕΘ Covid παραμένουν διασωληνωμένοι 3 ασθενείς ενώ στην Κλινική Covid του νοσοκομείου 26 άτομα (μετά και τα 6 εξιτήρια που δόθηκαν αλλά και τις 3 εισαγωγές που έγιναν χθες).

Στο μεταξύ ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε χθες 40 νέα κρούσματα στη Μεσσηνία με τον αριθμό των tests ταχείας διάγνωσης κορονοϊού που διενεργούν τα κλιμάκια του Οργανισμού να έχουν αυξηθεί, καθώς ξεκίνησαν ήδη οι υγειονομικοί έλεγχοι σε πολίτες και σε διάφορες περιοχές της ευρύτερης περιφέρειας της Μεσσηνίας, πέρα από το σταθερό σημείο των ελέγχων στο Διοικητήριο της Καλαμάτας.

Σε χαμηλά επίπεδα πάντως –λίγο πάνω από το 51%- παραμένει η εμβολιαστική κάλυψη στο νομό Μεσσηνίας.
Την περασμένη εβδομάδα έγιναν στη Μεσσηνία συνολικά 3.101 εμβολιασμοί, με 146 απ΄αυτούς να αφορούν την τρίτη δόση που πλέον χορηγείται –προαιρετικά- σε ορισμένες ομάδες πολιτών.

Στα ποσοστά των εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων υπαλλήλων των περιφερειακών ενοτήτων της Πελοποννήσου αναφέρθηκε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας κατά την έναρξη της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου, που μετά πολλούς μήνες συνεκλήθη με τη φυσική παρουσία των συμβούλων στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο στην Τρίπολη.
Όπως σημείωσε ο περιφερειάρχης οι ανεμβολίαστοι υπάλληλοι της Περιφέρειας ανέρχονται σε ποσοστό 24,4%, με το ανάλογο ποσοστό στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και σε σύνολο 257 υπαλλήλων να είναι 63 άτομα χωρίς εμβόλιο (ποσοστό 24 τοις εκατό) και 194 υπάλληλοι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος