Έκθεση με τίτλο “Η γη της Μάνης” διοργανώνει στο χώρο του Οχυρού Συγκροτήματος των Τρουπάκηδων – Μούρτζινων, στην Παλιά Καρδαμύλη, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας σε συνεργασία με τον ζωγράφο Σταύρο Κοτσιρέα και την υποστήριξη του Δήμου Δυτικής Μάνης.
Ο Σταύρος Κοτσιρέας παρουσιάζει για πρώτη φορά το εικαστικό του έργο στη Μάνη. Στην έκθεση θα παρουσιαστούν νέα και παλαιότερα έργα του καλλιτέχνη: ζωγραφική, σχέδια με μελάνι και μπρούτζινα γλυπτά.
Έργα, εμπνευσμένα από τον τόπο καταγωγής του, με την αύρα μιας βαθιάς αγάπης και νοσταλγίας από τα παιδικά του χρόνια μέχρι και σήμερα.
Η επίδραση που έχει η γη της Μάνης και η αγάπη του για το χρώμα και την ποίηση είναι εμφανής στο έργο του. Εσωτερικά τοπία και εικόνες με λόγια, άγριο πράσινο, ώχρες της γης, θυμάρι, κυπαρίσσια και ελαιώνες, θάλασσα και βουνό, γονατίζουν την τέχνη του Κοτσιρέα στη μεγαλοπρέπεια της γης της Μάνης.
Επιμέλεια έκθεσης: Ηρώ Νικολακέα (αρχιτέκτων, Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης)
Εγκαίνια: Σάββατο 19 Ιουλίου, στις 7.30μμ.
19/7/2025 – 31/10/2025
Ωράριο: Καθημερινά (εκτός Τρίτης), 8:00 – 20:00
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος